امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

رشد ۷۳درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی

میزان تسهیلات پرداختی بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در بخش تسهیلات خرد از جمله قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری و اشتغال در ۶ ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۷۳ درصد رشد داشت.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور، بر اساس آمار و اطلاعات بانک مرکزی کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی طی ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲، مجموعاً ۲۴ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۶۲۲ میلیارد ریال تسهیلات مربوط به دو گروه شامل صاحبان کسب‌ وکار (حقوقی و حقیقی) در ۶ بخش کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات، متفرقه و همچنین گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) بوده است.

بنابراین گزارش سهم بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور مجموعاً ۹ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۲۴۶ میلیارد ریال است که این رقم معادل ۳۹.۵ درصد کل تسهیلات را شامل می‌شود. در مقابل سهم بانکهای دولتی از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی به میزان ۲۲.۸ درصد و بانکهای خصوصی شده نیز ۳۷.۷ درصد سهم است.

بر اساس این گزارش سهم بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در بخش پرداخت تسهیلات در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۲۲ درصد رشد داشته است. تسهیلات پرداختی مزبور طی این مدت درمجموع ۷ میلیون و ۹۰۱ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال بوده است.

در این بخش به‌ منظور وقوف بیشتر به ‌اندازه و کمیت حضور بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی، سهم مانده تسهیلات بانک ها و موسسات اعتباری در پایان سال ۱۴۰۱ همچنین نقش آن در رشد اقتصادی کشور بدین شرح است.

به گزارش مرکز آمار ایران تولید ناخالص داخلی (GDP) در پایان سال ۱۴۰۱ بر حسب فعالیت‌های اقتصادی به قیمت‌های جاری، ۱۴۱.۲۲۷.۸۷۴ میلیارد ریال بوده است. یکی از فعالیت‌های بانکها که می‌تواند نقش مهمی در افزایش GDP، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، رونق و توسعه اقتصاد کشور ایفا کند، تسهیلات اعطایی بانکها است. لذا سهم تسهیلات اعطایی از کل مصارف بانک‌ها در تزریق منابع به بخش‌های اقتصادی از تولید ناخالص داخلی به شرح جدول زیر است.

رشد ۷۳درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌های خصوصی

به طوریکه قابل مشاهده است، بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی به ترتیب معادل ۳۵ درصد از مانده تسهیلات کل نظام بانکی و ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده‌اند. این درصد در بانکهای خصوصی شده به ترتیب ۳۱ درصد از تسهیلات اعطایی و ۱۱ درصد سهم از GDP است.

بانک‌های خصوصی طی حدوداً دو دهه فعالیت با اختصاص ۳۵ درصد مانده تسهیلات اعطایی کل نظام بانکی و ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی نقش بسیار مؤثری در بخشهای مختلف اقتصاد کشور ایفا کرده‌اند.

بر اساس آمار بانک مرکزی، بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با پرداخت ۸ میلیون ۱۵۳ هزار و ۸۴۶ میلیارد ریال تسهیلات طی ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ به صاحبان کسب و کار در شش بخش اقتصادی مزبور، سهمی معادل ۴۰ درصد از کل تسهیلات شبکه بانکی کشور در این بخش را داشته‌اند که این موضوع بیانگر نقش مهم بانکهای خصوصی در رونق اقتصاد و کسب و کارهاست. سهم بانک‌های دولتی در این بخش ۲۰.۷ درصد و سهم بانک‌های خصوصی شده نیز ۳۹.۳ درصد است.

تامین سرمایه در گردش

گفتنی است تسهیلات پرداختی در قالب تأمین سرمایه در گردش به بخش‌های اقتصادی کشور طی شش ‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برای کل شبکه بانکی کشور بالغ بر ۱۵ میلیون و ۷۳۶ هزار و ۱۵۹ میلیارد ریال بوده است که معادل ۶/۶۲ درصد از کل تسهیلات پرداختی بوده است.

حمایت از تولید کنندگان و کارآفرینان
به گزارش روابط عمومی کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی، در راستای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان از مجموع ۷ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور در بخش صنعت و معدن که سهمی معادل ۳۵ درصد از کل تسهیلات به بخش های اقتصادی کشور را داراست، معادل ۳۲ درصد آن (مبلغ ۲ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۳۲۴ میلیارد ریال) توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی پرداخت شده است. سهم اعطای تسهیلات در نظام بانکی برای این بخش نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش‌یافته است.

خش خدمات
همچنین طی ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ کل تسهیلات اعطایی در بخش خدمات، بالغ بر ۸ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۸۰۲ میلیارد ریال بوده که از این رقم مبلغ ۴ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۴۱۲ میلیارد ریال معادل ۵۱.۹ درصد، توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی تأمین شده است. بدین ترتیب عملکرد این بخش نسبت به دوره مشابه سال گذشته در کل نظام بانکی کشور بیش از ۲۷ درصد رشد داشته است. این بخش به دلیل سهم بسزایی که در ایجاد اشتغال دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مصرف کننده نهایی (خانوار)
در گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) با اهداف تعمیرات، جعاله تعمیر مسکن، خرید مسکن غیر نوساز، خرید مسکن نوساز، خرید کالا، خرید خودرو، قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری، اشتغال، ایثارگران، بهزیستی، کمیته امداد و ودیعه مسکن معادل ۳۷.۲ درصد از مجموع ۳ میلیون و ۹۶۸ هزار و ۲۳۵ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی کشور، سهم بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی است.

لازم به ذکر است اعطای این تسهیلات (معادل یک میلیون و ۴۷۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال) در بانکهای خصوصی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۷۳.۸ درصد رشد داشته که این میزان رشد در مقایسه با عملکرد سالهای گذشته از افزایش قابل توجهی برخوردار بوده است. این میزان برای بانکهای دولتی معادل ۳۳.۷ درصد از کل و بالغ بر یک میلیون ۳۳۷ هزار و ۵۴۳ میلیارد ریال است.

بررسی آمارو ارقام یاد شده در بخشهای مختلف اقتصادی بیانگر این واقعیت است که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی همواره در تلاش بوده‌اند تا همسو باسیاست‌های کلان کشور نقش مهمی در رونق تولید، ایجاد اشتغال و افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا کنند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/QVPSZy