سازمان امور مالیاتی اعلامکرد با شناسایی سودجویانی که بازار جذاب معاملات آهن قراضه و باتری فرسوده در آذربایجان غربی اقدام به کدفروشی و تأسیس شرکتهای کاغذی کرده بودند را شناسایی و ۸۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف کرده است.
به گزارش فراسو به نقل از سازمان امور مالیاتی، برخی سودجویان با تاسیس شرکتهای کاغذی در حوزه معاملات آهن قراضه در استان آذربایجان غربی فرار مالیات زیادی را رقم زده اند.
سودجویانی که بازار جذاب معاملات آهن قراضه و باتری فرسوده آنها را وسوسه میکند تا اقدام به کدفروشی و تاسیس شرکتهای کاغذی کنند.
گفته میشود این کالاها به عنوان مواد اولیه واحدهای تولید شمش آهن و سرب و نهادههای تولید و نورد قطعات آهنی مورد استفاده قرار میگیرد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که ذینفعان واقعی این ماجرا که برای انجام معاملات خود اقدام به تاسیس شرکتهای کاغذی کرده بودند، برای اینکه مورد شناسایی و ردیابی قرار نگیرند ترفندهایی از جمله ثبت شرکتها در چند استان مختلف را هم بهکار گرفته بودند.
این افراد برای کتمان درآمد خود فعالیتهای هوشمندانه دیگری مثل تاسیس شرکت به نام افراد بیبضاعت و تنظیم وکالتنامه تامالاختیار، صدور فاکتور رسمی فروش بهنام شرکت کاغذی و اخذ مالیات بر ارزش افزوده و ایجاد اعتبار ساختگی را هم در سوابق خود دارند.
موضوع به همینجا ختم نمیشود و اقداماتی مانند استفاده از هویت دیگران برای انجام معاملات و خودداری از انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده و زیاد نشان دادن هزینهها، ثبت شرکت در یک شهر و افتتاح حساب بانکی به نام شرکت کاغذی در شهر دیگر یا همان شهر مورد سوء استفاده و موارد دیگر همگی نشان از خلاقیت این قبیل شرکتها در مبادرت به انجام فرار مالیاتی است.
در این میان، سازمان امور مالیاتی هم بیکار ننشست و توانست با استفاده از اطلاعات سامانه صورت معاملات فصلی موضوع ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم و تجزیه و تحلیل دادههای استخراج شده از آن، رکوردهای معاملاتی با مبالغ بالا و با یک عنوان کالا مربوط به برخی شرکتهای فعال در زمینه آهن قراضه را شناسایی کند.
قدم بعدی رسیدگی به این پروندهها بود که با این اقدام مبلغی به ارزش بیش از هشتهزار میلیارد ریال مالیات در منابع عملکرد و ارزشافزوده تشخیص و مطالبه شد که تاکنون نسبت به وصول و ترتیب پرداخت بیش از چهار هزار میلیارد ریال آن و توقیف اموال به میزان بیش از ۲ هزار میلیارد ریال اقدام شده و مطالبه درباره باقی مانده بدهیهای مالیاتی در دست انجام است.
گفتنی است اقدامات مربوط به شناسایی این قبیل شرکتها محدود به روشهای ذکر شده نیست و بهرهگیری از روشهایی مثل اعتبارسنجی موسسان شرکتهای کاغذی، بررسی و اعتبارسنجی زنجیره تامینکنندگان کالا برای این شرکتها، استعلام بارنامهها در سامانه بهرهبرداری از اطلاعات مالیاتی، تسلیم اظهارنامه با مبالغ فروش ابرازی پایین و وجود اطلاعات خرید و فروش با مبالغ کلان در سامانه صورت معاملات و همچنین شرکتهای تولیدی شمش و قطعات فلزی که مصرفکنندگان اصلی ضایعات آهن و سرب هستند هم به کمک شناسایی شرکت کاغذی و کد فروش در حوزه آهن قراضه آمده است.