امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

سوخت نیروگاهی برای صنایعِ بزرگِ نیروگاه‌ساز تامین می‌شود

وزارت نیرو با هدف تشویق بیشتر صنایع بزرگ انرژی‌بر به ساخت نیروگاه، با مصوبه هیات دولت تعرفه سوخت نیروگاهی به این صنایع اختصاص می‌دهد.

به گزارش فراسو، تلاش برای ساخت نیروگاه توسط صنایع بزرگ از سال گذشته به همت وزارت نیرو و وزارت صمت جدی‌تر دنبال شد. وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت در تفاهمنامه ای مقرر داشتند صنایع بزرگ نسبت به ساخت نیروگاه چه تجدیدپذیر و چه حرارتی اقدام کرده و از مزایایی آن بهره مند شوند.

براین اساس، صنایع بزرگ انرژی بر می توانند برای رفع نیازهای خود نسبت به ساخت نیروگاه اقدام کرده و پس از ساخت و تامین نیاز خود، برق اضافه را می توانند به سایر صنایع همجوار بفروشند.

احداث نیروگاه توسط صنایع کمک خواهد کرد بار این صنایع از دوش شبکه برداشته شده و شبکه، برق خود را در اختیار بخش خانگی قرار دهد.

برای تشویق صنایع به ساخت نیروگاه مقرر شد این صنایع از برنامه های مدیریت بار در روزهای اوج بار معاف شوند. به این منظور به‌تازگی آئین نامه مربوطه در هیات وزیران مصوب شد.

اکنون و در تازه ترین اقدام مقرر شده تعرفه سوخت برای نیروگاه های صنایع همانند تعرفه سوخت نیروگاهی باشد.

در این زمینه، سخنگوی صنعت برق اعلام کرد: بر اساس آیین نامه اجرایی ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق که روز گذشته به تصویب هیات وزیران رسید، تعرفه سوخت نیروگاه های صنایع معادل تعرفه سوخت نیروگاهی تعیین شد.

طبق اعلام شرکت مدیریت شبکه برق ایران، «مصطفی رجبی مشهدی» گفت: بر اساس ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور، صنایع انرژی‌بر کشور مکلف هستند با هماهنگی وزارت صمت نسبت به احداث دست‌کم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی یا تجدید پذیر اقدام کنند.

وی خاطرنشان‌کرد: تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ مگاوات عملیات اجرایی ساخت نیروگاه توسط صنایع آغاز شده و ۶۷۵ مگاوات نیز تا کنون به بهره برداری رسیده و به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.

رجبی مشهدی افزود: پیش بینی می شود تا زمان اوج بار سال آینده این مقدار به یک‌هزار و ۷۱۲ مگاوات افزایش یابد.

سخنگوی صنعت برق با اشاره به آیین نامه اجرایی ماده ۴ قانون مانع زدایی، گفت: پیش بینی شده نیروگاه های این صنایع که دارای کنتور یا شمارشگر مجزا هستند، تعرفه سوخت آنها معادل تعرفه سوخت نیروگاهی باشد.

وی با تاکید بر اینکه پیش بینی شده وزارت نیرو از تامین برق این صنایع پشتیبانی کند، افزود: این صنایع در صورت داشتن برق مازاد با پشتیبانی وزارت نیرو می توانند به دیگر صنایع بفروشند و همچنین احداث شبکه بالادستی این صنایع که بسیار پرهزینه است نیز به عهده وزارت نیرو خواهد بود.

رجبی مشهدی ادامه‌داد: مقرر شده در صدور مجوزهای زیست محیطی و آب تسهیلاتی انجام شود تا در بازه های زمانی کوتاه‌تر صادر شود؛ به عنوان مثال برای مجوزهای زیست محیطی پس از ارائه گزارش ارزیابی ۴۵ روز بعد و یا در بخش آب بعد از ارائه گزارش مجوز تامین آب بعد از ۱۵ روز صادر شود.

احداث نیروگاه توسط صنایع گام مهمی در رفع ناترازی انرژی مورد تاکید رئیس جمهوری خواهد بود.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/aIRkpJ