امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

تاکید ضرغامی بر تسهیل گردشگری و حذف روادید بین کشورهای عضو سازمان اکو

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر لزوم تسهیل گردشگری بین اعضای اکو گفت: ایران برای تسهیل حضور گردشگران کشورهای عضو تمام تلاش خود را می‌کند و با همکاری وزارت امور خارجه به سمت حذف روادید بین کشورها حرکت می‌کنیم.

به گزارش فراسو، سیدعزت‌الله ضرغامی روز پنجشنبه در پنجمین نشست وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در نگارخانه ختایی مجموعه تاریخی شیخ صفی‌الدین اردبیلی افزود: ما در جمهوری اسلامی ایران حرکتی را آغاز کردیم که تا سرحد امکان حضور گردشگران کشورهای عضو اکو را تسهیل کنیم ، یکی از آنها تسهیل در صدور روادید است و در این زمینه با وزارت امور خارجه همکاری خیلی نزدیکی صورت گرفته و برای تردد راحت‌تر مردم آرام آرام به سمت حذف روادید بین کشورها حرکت می‌کنیم.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود اگر به هر دلیلی بعضی مواقع روابط سیاسی بین کشورها دچار سوء تفاهماتی می‌شود، همه سعی کنند تا سفرهای گردشگری بین کشورها حفظ شود چرا که گردشگری خواست و حق همه مردم دنیا است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: گردشگری روابط بین دولت‌ها را پایدار و محکم می‌کند، علاوه بر این گردشگری صنعتی پیشران است که همه بخش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را دربر می‌گیرد و همه باید تلاش کنیم مشکلی برای ارتباط بین گردشگری بین اعضا پیش نیاید.

وی همچنین گفت: از دبیرخانه و دبیر کل محترم خواهش می‌کنم موضوعاتی از این دست را با جدیت در دبیرخانه بررسی کرده و موانع را برطرف کنند.

ضرغامی با تاکید بر لزوم تسهیل روابط بین کشورهای عضو اکو گفت: کشورهای عضو اکو با حدود ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت، یک دنیای وسیع از امکانات تجاری، فرهنگی، تاریخی و خدماتی هستند که همه اینها برای گردشگری موهبت بزرگی به شمار می‌رود.

 

تاکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر توسعه گردشگری سبز و ضرورت حفاظت از محیط زیست

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال گردشگری سبز اظهار کرد: گردشگری و محیط زیست مثل دو بال برای همه جوامع هستند و ما در ایران در بالاترین سطح، جلسات، کمیته‌ها و تصمیمات خوبی برای همکاری بین گردشگری و حفظ محیط زیست برگزار کردیم.

وی ضمن قدردانی از میزبانی مردم و مسئولان اردبیل برای برگزاری شایسته رویداد اردبیل ۲۰۲۳ ادامه داد: میراث فرهنگی، معماری و سازه‌های ایران در طول تاریخ در راستای حفظ طبیعت و استفاده بهینه از مواهب محیط زیست بنا شده است.

ضرغامی خطاب به وزرای گردشگری و میهمانان خارجی کشورهای عضو اکو افزود: از شما دعوت می‌کنیم تا از مجموعه باغ‌های ایرانی که به ثبت جهانی رسیده، بازدید کرده و ببینید که در سال‌های دور، ایرانیان چگونه محیط زیست خود را به خوبی حفظ می‌کردند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: ایرانیان در احداث کیلومترها قنات‌ که به ثبت جهانی رسیده، در دل زمین مهندسی و معماری پیشرفته‌ای برای حفظ آب و استفاده از موهبت زندگی انجام داده‌اند، علاوه بر این، با احداث سازه‌های تاریخی مانند بادگیر، آب انبار، یخچال، زیرزمین‌های بسیار عمیق به نام شوادان، از هزاران سال پیش نگاه ویژه‌ای به طبیعت و محیط زیست داشته‌اند.

وی با بیان اینکه امروز محیط زیست در خطر است، تصریح کرد: کشورهایی که سال‌ها با گازهای گلخانه‌ای صنعت خود را اداره کردند و برخی مواقع در همین دوران فعلی هم به حفظ محیط زیست بی‌اعتنایی می‌کنند، باید مورد خطاب متولیان گردشگری سبز باشند و از محیط پاک زندگی صیانت و نگهداری کنند.

این عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین با بیان این که در هر جامعه‌ای اگر برنامه‌ریزی درستی وجود نداشته باشد، محیط زیست حتما دچار اشکال و آسیب خواهد شد، گفت: معمولا تصور می‌شود که گردشگری به دلیل حضور بی‌رویه گردشگران در محیط زیست، باعث آسیب رساندن به محیط زیست می‌شود البته برخی مواقع هم همین‌ اتفاق می‌افتد، اما اگر درباره گردشگری برنامه‌ریزی درستی وجود داشته باشد، اتفاقا گردشگری می‌تواند مقوم و مکمل محیط زیست باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: برای حفظ سرمایه بزرگ محیط زیست ما در برنامه‌ریزی گردشگری سبز باید اولویت را بر حفظ محیط زیست، استفاده از تجربیات پیشینیان و استفاده از معماری‌های گذشته بگذاریم.

وی خطاب به حاضران و میهمانان رویداد گفت: بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی که ثبت جهانی شده، مجموعه‌ای از حوزه‌های فرهنگی، میراث ناملموس در کنار مهندسی و تاریخ ارزشمند محسوب می‌شود و یکی از امپراطوری‌های بزرگ دنیا (صفویه) مبتنی بر همین تفکر شیخ صفی و مجموعه بقعه شیخ شکل گرفته است.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: طبیعت، آب و هوای، میراث تاریخی و فرهنگی و امکانات تفریحی، اردبیل را به قطب گردشگری جهانی تبدیل کرده است و علاوه بر این، موقعیت جغرافیایی برای کشورهای همسایه و دسترسی مناسب و به فاصله کوتاه از ظرفیت‌ها و بخش‌های مهم گردشگری از جمله فرصت‌هایی است که گردشگری اردبیل را برجسته و متمایز می‌کند.

وی با بیان اینکه امیدوارم همانند دوره‌های گذشته وقتی به کشورهای خود برمی‌گردید، سفیر خوبی برای اردبیل و مردم آن باشید، گفت: آماده‌ایم هم برای ارزروم، هم تاشکند و هم برای شوشا که ظرفیت‌های خوبی دارد، دست به دست هم بدهیم و با توجه به مواهب زیبا و بدیع گردشگری، این شهرها را برای مردم معرفی و ترویج کنیم.

بنابر اینگزارش، پنجمین نشست وزیران گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو امروز پنجشنبه با حضور دبیر کل اکو و دبیرکل کشورهای دی.۸ در نگارخانه ختایی مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی در حال برگزاری است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/f6qiMU