امروز چهارشنبه، ۲ خرداد ۱۴۰۳

«صندوق توسعه‌ی شبکه فیبرنوری» تاسیس می‌شود

 طبق برنامه هفتم توسعه، برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های زیرساختی کاربران مخابراتی و توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت، صندوق توسعه‌ی شبکه فیبر نوری تاسیس می‌شود.

به گزارش فراسو، در جلسه علنی نوبت عصر دوشنبه (۲۴ مهرماه) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و در بررسی ماده(۶۶)، بند (الف) و (ب) آن و پیشنهاد الحاقی محمدرضامیرتاج الدینی به صدر ماده (۶۶) به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس ماده (۶۶) که موضوع اقتصاد رقومی (دیجیتال) اختصاص دارد و به تصویب نمایندگان رسید، به منظور افزایش سهم اقتصاد رقومی (دیجیتال) از تولید ناخالص ملی، اقدامات زیر انجام می‌گیرد:

الف- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است وفق «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، سند «نظام اقتصاد رقومی (دیجیتال)» را با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت، ظرف ۶ ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، تهیه کند و به تصویب شورای عالی فضای مجازی کشور برساند.

همچنین طبق پیشنهاد الحاقی محمدرضامیرتاج الدینی نماینده مردم تبریز که توسط نمایندگان به تصویب رسید، به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت‌های زیرساختی کاربران مخابراتی و توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری صندوقی تحت عنوان صندوق توسعه‌ی شبکه فیبر نوری تاسیس می‌شود. اساس‌نامه صندوق شامل ارمان، وظایف، اختیارات، نحوه فعالیت، مدیریت و نظارت بر صندوق در چارچوب این قانون میبایست طرف مدت ۳ ماه از تاریخ تصویب برنامه هفتم با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری به تصویب هیئت وزیران برسد.

همچنین تمامی فرآیندهای اجرایی این صندوق بدون مجوز هیچ گونه افزایش ساختار سازمانی و اجرایی بر عهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می‌باشد.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است با استفاده از منابع این صندوق و سرمایه‌گذاری کاربران مخابراتی سالیانه حداقل ۵ میلیون امکان اشتراک اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری در کشور ایجاد نماید و گزارش عملکرد در خصوص این صندوق را به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و صنایع مجلس شورای اسلامی به صورت سالیانه ارائه نماید.

منابع مالی صندوق شامل بخشی از درآمدهای ناخالص سالانه کاربران ارتباطی و فناوری اطلاعات با تصویب هیئت وزیران از محل قانون اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات مصوب سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی و اعتبارات مندرج در بودجه سالانه طی ردیف‌های خاص با تصویب هیئت وزیران در لوایح سنواتی بودجه لحاظ می‌گردد.

داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در مخالفت با پیشنهاد الحاقی میرتاج الدینی گفت: این پیشنهاد مورد تایید دولت نیست. چرا که موضوع چگونگی تایید صلاحیت شرکت‌های دانش بنیان مطرح است و دوم اینکه چگونه صحت آن جای سوال دارد.

رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: هر فردی می‌تواند مدعی شود که اطلاعات را در سکوی مورد نظر ثبت کرده است. اما آیا ثبت در سکو به تنهایی کفایت لازم را برای تعیین صلاحیت دارد. چرا که نباید از نظر حقوقی مردم را بلاتکلیف کنیم. یعنی ابرازی به دست عده‌ای بدهیم که معاملات مشکوک را بدون اینکه صحت سنجی شود، توسط دفترخانه رسمی این معاملات ثبت شود و سبب گرفتاری مردم خواهد شد.

وی تاکید کرد: نهاد مربوط ممکن است آن موضوع را تایید نکند. البته یک بار این حکم در بودجه تصویب شد و شورای نگهبان به دلیل ایرادات آن را رد کرد و معتقدیم این حکم ثبت ایجاد بی نظمی در ثبت اسناد و معاملات مردم می‌شود.

همچنین بند (ب) ماده (۶۶) به تصویب نمایندگان رسید که بر اساس آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی از طریق سازمان توسعه‌ای زیرمجموعه خود نسبت به تأمین زیرساخت‌های لازم برای توسعه اقتصاد رقومی(دیجیتال)، اعم از ارتباطی و اطلاعاتی (ابری) و ذخیره‌سازی و پردازش سریع برای حضور و رقابت در بازارهای داخلی و بین المللی، اقدام نماید.

بند (پ) ماده (۶۶) که پیش از این از لایحه دولت توسط کمیسیون حذف شده بود، پیشنهاد بازگشت آن هم رای نیاورد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/PDdp8E