امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

تأکید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بر توسعه و حمایت از تعاونی اعتباری کارکنان سازمان

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خطاب به اعضای هیات مدیره تعاونی اعتبار کارکنان سازمان تامین اجتماعی گفت: تعاونی‌ها، مصداق «تعاونی علی البر و تقوا» هستند و یکی از بهترین مقامها و عمل بّر و نیکو، توسعه مبحث قرض الحسنه است.قرض‌الحسنه، هم برکت دارد و هم بار مضاعفی بر کمک گیرنده تحمیل نمی‌کند. تعاونی به طور واقعی باید با نگاه تعاونی اداره شود. یعنی ساختار هیات مدیره قانونی و بقیه بسترهای قانونی باید فراهم شود و قانون را باید به معنی تمام کلمه در تمام شئون به کار بست. محدودیتها همیشه وجود دارند ولی شما هر چه میتوانید کار را توسعه بدهید. به نکات انتقادی و توصیه‌های پیرامونی توجه کنید تا بتوانیم یک مدل موفق تعاونی در سازمان تامین اجتماعی داشته باشیم.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در نشست با اعضای هیات مدیره تعاونی اعتباری کارکنان این سازمان، گفت: تعاونی‌ها، مصداق «تعاونی علی البر و تقوا» هستند و این از لطف خداوند به ما و شماست. یکی از بهترین مقامها و عمل بّر و نیکو، توسعه مبحث قرض الحسنه است. آن هم تعاونی که در سختی‌ها به کمک افراد بیاید و آثار مثبت و معنوی زیادی دارد. قرض‌الحسنه، هم برکت دارد و هم بار مضاعفی بر کمک گیرنده تحمیل نمی‌کند.
وی افزود: تعاونی به طور واقعی باید با نگاه تعاونی اداره شود. یعنی ساختار هیات مدیره قانونی و بقیه بسترهای قانونی باید فراهم شود و قانون را باید به معنی تمام کلمه در تمام شئون به کار بست تا خدای نکرده به آسیبهای سایر تعاونی‌ها مبتلا نشوید. در تصمیم‌گیری، ساختار، نحوه مواجه با مخاطب، در مشارکت، ارتباط با سهامداران و …، هرچه مواظبت کنید و شئون قانونی را در تصمیمات به کار ببندید، به همان اندازه این تعاونی از آسیب دور می‌ماند و به رشد خودش ادامه خواهد داد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: تکافل اجتماعی یکی از بسترهاست که کمتر به آن توجه شده و باید در قالب تعاونی‌ها به دنبال تحقق آن بود. اکنون بستری در داخل خود تامین اجتماعی، برای ارائه خدمات در قالب تعاونی اعتبار شکل گرفته که نسبت به بانکها مزیتهایی دارد. هر چه این مزیتها واقعی و درست و منطبق بر مدل تعاونی‌ها باشد می‌تواند الگویی برای بقیه کارها باشد.
موسوی از اعضای هیات مدیره تعاونی اعتبار خواست تا فعالیت خود را با قوت و قدرت ادامه دهند و افزود: به نکات انتقادی و توصیه‌های پیرامونی توجه کنید و کار را توسعه بدهید و بیشتر به آن بپردازید تا بتوانیم یک مدل موفق تعاونی در سازمان داشته باشیم. خوشبختانه الان شرایط و فضا فراهم است و همکاران در حوزه مالی و منابع انسانی باید کار کنند تا واقعا بخشی از دغدغه همکاران به معنای واقعی در این تعاونیها به شکل مطلوب پاسخ داده شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: چون معمولاً از اول محدودیت‌هایی وجود دارند، پایه کار هم با محدودیت بسته می شود، ولی شما هر چه میتوانید کار را توسعه بدهید. این به معنای نبود محدودیت منابع نیست، اما به لحاظ مدیریتی می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد تا کارهایی که انجام می‌دهید واقعا بخشی از مشکل را حل کند. طبیعتا بخشی از مشکل در نیازهای مالی است که پرداخت وامهایی هم انجام می‌شود، ولی اگر متناسب نباشد، آن مشکل برطرف نمی‌شود، بنابراین حجم پرداخت را باید متناسب با حجم مشکل ببینید. تنوع وام را هم مد نظر داشته باشید. می‌توان با هم‌افزایی خدمات تعاونی و کارها را توسعه داد و مدلهای هم برای هم افزایی در تامین مالی پیدا کرد.
وی تصریح کرد: من بر «نظام اولویت گذاری» تاکید دارم. نظام اولویت گذاری، مخصوصا در خدمات و به ویژه در خدمات مالی که معمولا مبتنی بر نیاز است، عدد، رقم، پول، وام، سپرده بیشتر و … نیست، بلکه باید سازوکار و شاخصهایی داشته باشید تا با اولویت، این ظرفیت در اختیار آنهایی که واقعا و به حق نیاز دارند، قرار بگیرد.
موسوی افزود: بستر تعاون، تکافل و دستگیری است. در آیه شریفه «تعاونو علی البر و تقوا»، تقوا مبتنی بر این است که خویشتنداری به من اجازه ندهد تا حتی از فرصتی که دارم، بهره‌مند شوم. این تفکر باید تبلیغ و تبیین شود. باید به مدلی برسیم تا واقعا «تعاونی»، معنی تعاونی بگیرد و از حالت محاسبات مشارکتی خارج شود.
در ابتدای این نشست، علی اشتری مدیرعامل تعاونی اعتبار و سایر اعضای هیات مدیره این تعاونی، ضمن ارائه گزارش عملکرد، به طرح برخی مشکلات و مسائل پیش روی این تعاونی پرداختند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/XH45c6