امروز دوشنبه، ۵ آذر ۱۴۰۳

ضرغامی: رشد گردشگری ایران سه برابر جهانی شد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری (WTO) رشد گردشگری در ایران پس از کرونا سه برابر رشد جهانی شده و گردشگری ایران از این نظر کارنامه خیلی خوبی دارد.

به گزارش فراسو، سیدعزت‌الله ضرغامی روز پنجشنبه در حاشیه نشست وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در اردبیل اظهار کرد: شیوع کرونا استانداردهای گردشگری را به هم زد،اما ایران جزو کشورهایی بود که به سرعت بیماری را کنترل کرد و پروتکل‌های خوبی در این رابطه تنظیم کرد.

وی با اشاره به این که فعالیت دولت سیزدهم با حل مشکل گردشگری و روادید گردشگری آغاز شد، ادامه داد: بخش زیادی از این موضوع مربوط به کشورهای همسایه و همین مجموعه همکاری با سایر کشورهاست،  زمان می‌برد گردشگری پس از کرونا به حالت طبیعی خود برسد تا بتوان قضاوت دقیق‌تر کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: در این زمینه برنامه‌ریزی خیلی خوبی انجام می‌شود و ما روز به روز شاهد رشد گردشگری به‌ویژه در حوزه کشورهای عضو اکو هستیم.

ضرغامی هدف از انتخاب پایتخت گردشگری در مجموعه‌هایی مثل اکو که هم به لحاظ جمعیت، هم به لحاظ غنای فرهنگی، تاریخی و طبیعی و قرابت‌هایی که باهم دارند مجموعه پراهمیتی است، را تقویت گردشگری بین اعضا عنوان کرد و گفت: برگزاری اجلاس و رویدادهایی مانند اردبیل ۲۰۲۳ زمینه‌ساز معرفی کشورها و قطب‌های گردشگری است ، امروز اردبیل بیشتر از گذشته در این کشورها شناخته شده است چرا که نمایندگان این کشورها از نزدیک در اردبیل حضور می‌یابند و با مزیت‌های گردشگری موجود بیشتر آشنا می‌شوند.

وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: علاوه بر این خود کشورها هم به خاطر این رویداد، سرمایه‌گذاری خاصی در حوزه گردشگری می‌کنند که این اقدامات منجر به تقویت گردشگری می‌شود.

ضرغامی: رشد گردشگری ایران سه برابر رشد جهانی شد

ضرغامی همچنین با اشاره به دیدار خود با دبیرکل دی هشت در حاشیه این نشست گفت: دبیرکل کشورهای دی هشت که میهمان ویژه ما هستند در سخنرانی ضمن استقبال از پیشنهاد اولیه ما اعلام کردند که علاقه‌مند هستند پیشنهاد ایران را در گروه دی هشت مطرح کنند.

وی با اشاره به قرابت‌های فرهنگی و تاریخی با کشورهای همسایه و مجاور بر لزوم توسعه گردشگری در این منطقه تاکید کرد و افزود: گردشگری به عنوان یک فعالیت پاک ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و دیپلماتیک دارد.

وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه همه مردم دنیا حق دارند از ظرفیت‌های گردشگری دنیا استفاده کنند، تصریح کرد: گردشگری کلید حل بسیاری از مشکلات جامعه بشری است به طوری که خیلی از مواقع تنها راه حل برای برطرف کردن مشکلاتی است در صحنه بین‌المللی ایجاد می‌شود.

ضرغامی اضافه کرد: تاریخ باستانی کشورها متعلق به همه دنیاست ، همه مردم دنیا حق دارند از نزدیک مجموعه تاریخی شیخ صفی را که یک اثر ثبت جهانی است را از نزدیک ببینند.

وی خاطرنشان کرد: نه صرفا به لحاظ معماری و مهندسی بنا که آن هم فوق‌العاده اهمیت دارد بلکه به خاطر فرهنگ ناملموس و پیشینه ارزشمند و سبک زندگی که وجود دارد همه مردم دنیا حق دارند این بنا را ببینند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه این رویکرد را نسبت به بقیه کشورها هم داریم، گفت: تلاش می کنیم تسهیلاتی ایجاد کنیم تا مردم ما هم بتوانند از ظرفیت‌های گردشگری سایر کشورهای دنیا استفاده کنند.

ضرغامی اضافه کرد: به همین دلیل دنبال لغو روادید و ارائه تسهیلات بخصوص در حوزه گردشگری زمینی هستیم که ارزان‌قیمت و سهل‌الوصول باشد و چند کشور را در بربگیرد و آژانس‌های تخصصی برای این کار تدارک شود تا مردم به‌ویژه نسل جوان ضمن استفاده از فرصت‌های گردشگری بتوانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

وی در بخش دیگری از این گفت و گو تعاملات گرشگری ایران و ترکیه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ارتباط گردشگری ایران و ترکیه با توجه به قرابت‌های دینی ، زبانی و اجتماعی ارتباط خوبی است به‌طوری که یکی از روابط خوب و استاندارد و موثر بین کشورها بخصوص در حوزه گردشگری روابط بین ایران و ترکیه است.

عضو کابینه سیزدهم ضمن استقبال از انتخاب شهرشوشا جمهوری آذربایجان به عنوان پایتخت گردشگری اکو و تبریک به هیات آذربایجانی برای این انتخاب خاطر نشان کرد: اخیرا از شهر شوشا بازدید کردم ، این شهر ظرفیت‌های خوبی در حوزه گردشگری دارد.

وی با اشاره به قرابت‌های تاریخی ، زبانی و فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: بخش مهمی از گردشگران خارجی که به ایران می‌آیند از کشور آذربایجان هستند ، متقابلا ایرانی‌ها هم علاقه‌مند به سفر به این کشور هستند.

وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: مهم‌ترین مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم بستن مرزها از طرف آذربایجان است.

وی خاطرنشان کرد: در نشست امروز از همه کشورها درخواست کردم با توجه به اهمیت گردشگری سعی کنند راه گردشگری همیشه باز باشد چرا که اگر راه گردشگری باز باشد خیلی از مشکلات و سوء تفاهمات دیپلماتیک برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: مدت‌هاست که الان راه ورود یک میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر آذربایجان به ایران بسته شده است و ما می‌دانیم که مردم آذربایجان چقدر علاقه دارند به ایران سفر کنند و این امکان از آنها سلب شده است.

وی با بیان اینکه از افزایش سفر گردشگران ایرانی به سایر کشورها هم استقبال می‌کنیم، گفت: تلاش می‌کنیم زمینه تنوع گردشگری را برای هموطنان خود فراهم کنیم و امیدواریم همکاران ما در حوزه گردشگری از آذربایجان که عضو اکو هستند در این نشست بودند و تلاش کنند بتوانند مرزها را به روی گردشگران ایرانی و آذربایجان باز کنند تا هر ۲ ملت از مزیت‌های متقابل گردشگری استفاده کنند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/xJTSL7