امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

تأکید بر استفاده از توانمندی‌های صنعت بیمه در تأمین مالی و اجرای طرح‌های بالادستی

مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه تشکیل شرکت دشت آزادگان اروند با مشارکت هشت بانک و دو شرکت اکتشاف و تولید ایرانی با هدف توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان تفاهم‌نامه‌ای امضا شد، گفت: این شرکت با سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری ایجاد شده و قرارداد آن تا یک ماه آینده امضا می‌شود.

به گزارش فراسو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، فریدون کردزنگنه امروز (چهارشنبه، ۲۹ شهریورماه) در نشست هم‌اندیشی شرکت ملی نفت ایران با مدیران شرکت های بیمه با اشاره به اینکه رشد و توسعه اقتصادی هر کشور در گرو مدیریت مطلوب پروژه‌هاست، اظهار کرد: صنعت نفت به‌عنوان بازوهای اقتصادی کشور، طرح‌های آن نیاز به تأمین مالی مناسب و بهینه دارد.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم، سرمایه‌گذاری خارجی محدود شده است، افزود: در جریان توسعه شرکت ملی نفت حداکثر تلاش را برای استفاده از توان داخلی برای اجرای پروژه‌ها داشته است.

مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه شرکت ملی نفت همسو با اجرای سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر بهره‌گیری از منابع خدادادی کشور در جهت توسعه متوازن، عدالت‌محوری و فقرزدایی حرکت کرد، گفت: نخستین نشست شرکت ملی نفت ایران با فعالان بازار پولی و بانکی کشور بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ با حضور فعالان این عرصه برگزار شد.

کردزنگنه تصریح کرد: مذاکرات در سطوح کارشناسی و مدیریتی بین شرکت ملی نفت ایران و بانک‌ها برای تأمین مالی بانک‌های داخلی در طرح‌های نفتی کشور آغاز شد.

وی ادامه داد: برای تشکیل شرکت دشت آزادگان اروند با مشارکت هشت بانک و دو شرکت اکتشاف و تولید ایرانی با هدف توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان تفاهم‌نامه‌ای امضا شد. این شرکت با سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری ایجاد شده و قرارداد آن تا یک ماه آینده امضا می‌شود.

مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: همسو با سیاست‌های مدیریت شرکت ملی نفت ایران به‌منظور نگهداشت و افزایش تولید با استفاده از ظرفیت فعالان نظام مالی کشور در دستور کار است.

کردزنگنه افزود: با توجه به تجربه موفق همکاری با نظام مالی کشور در اجرای طرح‌های نفتی ایران، استفاده از توانمندی‌های صنعت بیمه کشور در تأمین مالی و اجرای طرح‌های بالادستی در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: شرکت ملی نفت ایران قصد دارد با معرفی طرح‌های سرمایه‌پذیر و مشارکت شرکت‌های بیمه تأمین مالی طرح‌های صنعت نفت را اجرا کند و امید است به نقشه راه مناسبی برسیم.

* غلبه بر تحریم‌ها با تکیه بر توان داخلی صنعت نفت

معاون مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران گفت: قرارداد توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان که روزهای آینده امضا می‌شود، بزرگ‌ترین قرارداد نفتی کشور است و نشان می‌دهد با تکیه بر توان داخلی در اجرا و تولید، همچنین تأمین مالی می‌توان بر تحریم‌ها غلبه کرد.

امیر مقیسه در ادامه این نشست با بیان اینکه پیش از این نشست شرکت ملی نفت ایران با حضور فعالان بازار مالی برگزار شد، افزود: آن نشست به امضای تفاهم‌نامه برای توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان منجر شد و با امضای قرارداد در روزهای آینده به نتیجه خواهد رسید.

وی ادامه داد: این قرارداد بزرگ‌ترین قرارداد نفتی کشور است که تاکنون داشتیم و نشان می‌دهد با تکیه بر توان داخلی در اجرا و تولید، همچنین تأمین مالی می‌توان بر تحریم‌ها غلبه کرد.

معاون مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران با اشاره به قراردادهای گوناگون نفتی از ای‌پی‌سی تا آی‌پی‌سی گفت: با توجه به تحولات بین‌المللی، ایران الگوی تازه قراردادهای نفتی را به نام IPC طراحی کرد که تجربه موفقی بود و از سال ۹۶ تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است، البته باید این قراردادها در رابطه برد – برد با بخش سرمایه‌گذاری ایجاد شود تا جذابیت این قراردادها را حفظ کنیم.

مقیسه افزود: این دسته از قراردادها بحث توسعه،‌ تولید، مهندسی و فناوری را مورد توجه قرار داده، زیرا عایدی تولید برای سرمایه‌گذار نیز وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که عایدی سرمایه‌گذار به عملکرد آن بستگی دارد و در این قرارداد سقف وجود ندارد.

معاون مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه بازپرداخت سرمایه‌گذاری از محل عایدی همان میدان خواهد بود، گفت: به بودجه جاری دولت وابستگی ندارد و ریسکی متوجه سرمایه‌گذار نیست.

مقیسه با اشاره به اینکه مسیر ثابتی در قرارداد وجود ندارد، افزود: با هماهنگی بین سرمایه‌گذار و شرکت ملی نفت ایران، مسیر اجرای قرارداد با هدف رسیدن به تولید سریع‌تر و بیشتر قابل تغییر است.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذار و شرکت ملی نفت در سود و زیان اجرای پروژه شریک هستند، ادامه داد: دو طرف هر سال در قالب یک کارگروه مشترک و برنامه‌ای پنج ساله طرح را اجرا خواهند کرد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/jPR4e4