امروز دوشنبه، ۵ آذر ۱۴۰۳

انتقاد وزیر تعاون از بی‌ثباتی مدیریتی و تحمیل نیروی کار در پتروشیمی آبادان

 وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال نماینده آبادان عدم ثبات مدیریتی و تحمیل نیروی انسانی را از چالش‌های جدی پتروشیمی آبادان خواند.

به گزارش فراسو، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال محفوظی از وزیر تعاون در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

سید صولت مرتضوی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال سید مجتبی محفوظی نماینده آبادان پیرامون علت بی‌برنامگی در شرکت شستا و تاپیکو بیان کرد: شرکت سرمایه‌ گذاری تامین اجتماعی به عنوان هلدینگ چند رشته‌ای با سرمایه‌ گذاری در حوزه‌های مختلف در حال فعالیت بوده و جایگاه شستا در اقتصاد ملی یک درصد و دارای سهم هفت درصدی از بازار سهام کشور می‌باشد.

وی ادامه داد: راهبرد حرکت از بنگاهداری به سمت سرمایه‌داری راهبرد صیانت از ثروت ذینفعان با بعد سرمایه‌ گذاری و رشد اقتصادی، راهبرد بهره‌مندی از فرصت‌های بهینه بین‌المللی، راهبرد نوآوری، چابک سازی و مولد سازی دارایی‌ها، راهبرد شفافیت و مبارزه با فساد و راهبرد توانمند سازی نیروی انسانی مبتنی بر تعهد و تخصص و راهبرد مدیریت یکپارچه است.

مرتضوی اظهار داشت: سؤال نماینده آبادان این است که در شستا و تاپیکو بی برنامگی است این سؤال کلی است شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی به عنوان هلدینگ چند رشته ای با دارا بودن یک درصد سهم جی دی پی ۴۰ درصد تولید داخل و ۴ درصد صادرات، برنامه تحولی شامل رشد سرمایه‌گذاری، تحلیل پورتفو، صیانت از ثروت ذینفعان، راهبرد استفاده از فرصت‌های بهینه بین‌المللی، چابکسازی، مولدسازی دارایی ها، شفافیت، پاسخگویی، توانمندسازی نیروی انسانی و مدیریت یکپارچه را در برنامه‌های خود در نظر دارد.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به برخی دستاوردهای شستا و تاپیکو اشاره و اظهار کرد: تحقق ۱۰۲ درصدی بودجه فروش و ۱۰۷ درصدی سود خالص در ۱۴۰۱، رشد ۴۱ درصدی سود در ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ و رشد ۵۰ درصدی فروش از مهم‌ترین دستاوردهای ما است.

مرتضوی افزود: پیش بینی می‌شود امسال رشد ۳۰ درصدی فروش و ۲۰ درصدی سود محقق شود؛ تاپیکو رشد ۱۹ درصدی و شستا ۲۶ درصدی در سال جاری خواهد داشت ضمن اینکه ۱۶ واحد تعطیل و نیمه تعطیل احیا شد.

وی به تدوین سند تحول و راه اندازی پروژه‌های متعدد پتروشیمی از جمله طرح اتانول پتروشیمی فارابی، پروژه ذخیره اسید و خرید سهام پتروشیمی ستاره خلیج فارس در بازار سهام اشاره و تصریح کرد: پتروشیمی آبادان و سایت‌های آبادان شرکت های ایرانول و پاسارگاد بسیار با برنامه پیش می‌روند.

مرتضوی بیان کرد: آقای محفوظی می گوید من را تهدید کرده اند؛ آقای قالیباف یک گروه تشکیل شود و اگر ادعای نماینده آبادان تأیید شد، من فی المجلس فرد تهدیدکننده را برکنار میکنم.

وی اظهار داشت: سؤال باید با حد و رسم باشد مثلا بگویند قرار بوده به سوددهی برسید، اما محقق نشده، این در حالی است که شرکت های شستا برنامه ۵ ساله و طرح های آتی دارند؛ ما را متهم به بی برنامگی نکنید.

وزیر کار تصریح کرد: از زمانی که وزیر شدم ظرف ۲ ماه ۱۲ هزار میلیارد تومان کسری از حقوق بازنشستگان به صندوق ها واریز شد. سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین بدهکار بانکی بود اما سال قبل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های تأمین اجتماعی تسویه شد. سال گذشته بحران نقدینگی داشتیم ۵ تا ۸ مرحله صندوق بازنشستگی بحران کسری داشت اما بدون اخذ ریالی کمک از دولت، از بحران عبور کردیم.

وی خاطرنشان کرد: بدهی های بانک رفاه داشت نظام اقتصادی را تهدید می کرد ولی توانستیم این تسویه را انجام دهیم. ضمن اینکه همه ۴۰۰ هزار متقاضی تحت پوشش بهزیستی را سال گذشته ساماندهی کردیم.

وزیر رفاه درباره تأمین دارو گفت: مشکل کمبود آنتی بیوتیک و سرم امسال برطرف شد و با راه اندازی خط تولید، سرم از ۳.۲ میلیون واحد به ۶ میلیون واحد رسیده است.

وزیر تعاون گفت: سوال نماینده آبادان به پتروشیمی بر می‌گردد،عدم ثبات مدیریتی در این واحد نفتی از چالش های جدی است سه مدیر در این پتروشیمی تغییر کرده است و تلاش می شود مدیر چهارم هم تغییر کند.

وی تراکم زیاد نیروی انسانی را از چالش‌های مهم این پتروشیمی خواند و ادامه داد: این مجموعه با ۷۰۰ نفر نیرو باید کار کند اما بالغ بر ۱۵۰۰ نیرو بر این مجموعه تحمیل شده است، فرسودگی ماشین آلات و عدم سرمایه گذاری نیز از مشکلات اساسی پتروشیمی آبادان است.

صولت مرتضوی ادامه داد: افزایش سرمایه، تعمیرات اساسی، راه اندازی خط انتقال اتیلن و جایگزینی واحد ۳۰۰ از برنامه های جدی برای توسعه این پتروشیمی است.

واکنش وزیر کار به ادعای تهدید نماینده برای پس گرفتن سوال

وی با اشاره به اینکه نماینده سوال کننده از تهدید خود توسط معاونان وزیر برای پس گرفتن سوالش گفته بود خطاب به رئیس مجلس، بیان کرد: روز گذشته جلسه ای با معاونان خود داشتم کما اینکه آقایان مسکنی و لله گانی می توانند در این زمینه شهادت دهند بنده اشاره کردم که سوال موید مردم سالاری دینی است و سوال و استیضاح حق نمایندگان بوده و سبب تخلیه مطالبات انباشته شده مردم می شود بنابراین تلاش نکنند که سوال را پس بگیرند و اجازه دهند در مجلس حضور پیدا کرده و به سوال این برادر عزیز پاسخ دهم بنابراین اگر مشخص شود که احدی ایشان را تهدید کرده است فی المجلس او را عزل می کنم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: وقتی سوال به صورت کلی در مورد بی برنامگی مطرح می شود باید دقیقا مشخص شود که این بی برنامگی در کدام بخش ها وجود دارد ضمن اینکه وقتی یک مجموعه، برنامه ای چندساله دارد حتما برش طرح، دستگاه و شرکت دارد بنابراین ما را به بی برنامگی متهم نکنید.

مرتضوی: ظرف ۲ ماه مشکل کسری ۱۲ هزار میلیارد تومان سازمان بازنشستگی را حل کردم

مرتضوی خطاب به رئیس مجلس تصریح کرد: روزی که برای کسب رأی اعتماد در مجلس حضور پیدا کردم نمایندگان دغدغه هایی داشتند که یکی از آن ها مربوط به سازمان بازنشستگی بود که نمایندگان به این نکته اشاره کردند که کسورات بازنشستگان را کسر می کنند اما به لحاظ نبود منابع به حساب مودیان واریز نمی کنند که ما در بازه کمتر از ۲ ماه با تامین بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان مشکل را حل کردیم همچنین ناترازی صندوق تامین اجتماعی از دیگر دغدغه های نمایندگان بود چرا که بزرگ ترین بدهکار در تاریخ به بانک های عامل سازمان تامین اجتماعی بود که با همت سران قوا به خصوص دکتر قالیباف سال گذشته توانستیم نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد بدهی این سازمان را تسویه کنیم.

وی افزود: در سال قبل پایان هر ماه با بحران نقدینگی مواجه شدیم چرا که بین ۵ تا ۸ هزار میلیارد صندوق کسری داشت اما امسال بعد از گذشت ۴ ماه بدون وصول حتی یک ریال از منابع پیش بینی شده در بودجه ۱۴۰۲ از این وضعیت عبور کردیم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: بدهی به بانک رفاه از دیگر دغدغه های مطرح شده بود چرا که مازاد بر برداشت این بانک نظام اقتصادی کشور را تهدید می کرد و ما بزرگ ترین تسویه بانکی را در این زمینه انجام دادیم.

وی افزود: از دیگر مطالبات نمایندگان این بود که مظلومین تحت پوشش بهزیستی سال ها پشت نوبتی بودند و نزدیک ۴۰۰ هزار پشت نوبتی وجود داشت که با همکاری مجلس شورای اسلامی مشکلات آن ها را حل کردیم و امروز حتی یک مورد پشت نوبتی نداریم همچنین در ۲ مرحله مستمری آحاد تحت پوشش این سازمان تکمیل شد و پایان سال تمام مطالبات معوق موسسات خصوصی نگهداری معلولین را پرداخت کردیم و امسال هم به فضل الهی افزایش مستمری خواهیم داشت.

مرتضوی: مشکل کمبود سرم و آنتی بیوتیک حل شد

مرتضوی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات به تامین دارو برمی گشت و ما در ابتدای کار با دو مشکل اساسی در این زمینه مواجه بودیم چرا که با کمبود سرم و آنتی بیوتیک مواجه بودیم که در این راستا خطوط مختلفی برای توسعه سرم تعریف شد به طوری که از ۳ میلیون واحد در ماه به ۴.۲ و الان به ۶ میلیون واحد رساندیم همچنین روزانه میزان قابل توجهی آنتی بیوتیک تولید می شود.

مرتضوی: گزارش‌های ارائه شده را راستی آزمایی کنید، خلاف واقع بود،به ملت اعلام کنید

وی افزود: البته مدعی نیستیم که در سیستم تحت مدیریتی ما گل و بلبل است کما اینکه به مشکلات کنونی کشور واقف هستید اما از شما می خواهم که گزارش های ارائه شده را راستی آزمایی کنید و اگر خلاف واقع بود در صحن علنی به ملت اعلام کنید.

در ادامه سید مجتبی محفوظی در تشریح سوال خود مبنی بر علت بی برنامگی در شرکت های شستا و تاپیکو عنوان کرد: امامین انقلاب عنوان کردند که مجلس مکلف است دولت ها را به راه راست بیاورد، این یعنی مجلس جای تعارفات نیست و جای زدن حرف راست است. ما در مجلس باید آنچه که رضای خداوند و به نفع سود نظام و ملت است، مطرح و پیگیری کنیم.

نماینده مردم آبادان در مجلس یازدهم با بیان اینکه مظلومانه سوال خود را تا این مرحله پیش آورده ام تا در صحن علنی مطرح شود، افزود: از روزی که این سوال در برنامه صحن علنی قرار گرفت، تحت انواع فشارهای گوناگون قرار گرفتم تا این سوال را پس بگیرم، بنده دست تک تک همکارانی را که از من درخواست کردند سوال را پس بگیرم می بوسم، اما وقتی جایی مدیریت ضعف دارد، وظیفه شرعی و قانونی ما این است که آن را دنبال کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با کسی در زمینه این سوال دشمنی و عناد شخصی نداریم، خطاب به رئیس مجلس گفت: حتی در جریان روند این سوال تهدید شدم که اگر این سوال را پس نگیری، به ضررت تمام خواهد شد!

محفوظی خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پاسخ وزیر در بخش اول سخنانش را غیرمستند دانست و گفت: آیا مواردی که مطرح کردید، آمار و سند دارد؟ در زمان مدیریت ۸ الی ۹ ماهه شما تقریباً هیچگونه اقدام مثبتی صورت نگرفته و همچنان همان فساد قبلی که وجود داشت، ادامه دارد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: وزیر قبلی را چه کسی از وزارتخانه فراری داد؟ همان مسیر در حال ادامه یافتن است و شما را نیز تحت فشار قرار می دهند و اجازه نمی دهند کار کنید. تا زمانی که مسیر، همان مسیر باشد، و گام ها همان گام های قبلی باشد، وضعیت شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و شرکت های تابعه بغرنج خواهد بود.

وی با بیان اینکه همه می دانند چه شرکت هایی زیرمجموعه این شرکت های بزرگ است، ادامه داد: مجموعه حوزه داروسازی، کشت، دامپروری، عمرانی و همچنین شرکت صنایع ملی مس، ایرانول، جم، میلاد سلامت، پاسارگاد و… زیرنظر شرکت های بزرگ قرار دارند..

وی در بخش دوم سخنان خود با طرح این سوال که آیا نظارتی بر وضعیت مالی و اقتصادی سازمان تامین اجتماعی وجود دارد یا خیر؟ عنوان کرد: این وزارتخانه یک مجموعه وسیع بوده و قطعاً مدیران و معاونانی در این وزارتخانه وجود دارند که باید تحت امر وزیر باشند و یک نفر نمی تواند همه مسائل را در وزارتخانه دنبال کند، لذا افراد منتسب به وزیر باید مطیع او باشند، لذا در گام اول بهتر این بود که آقای مرتضوی مدیران خود را هماهنگ می کرد، ولی وقتی نمی تواند چنین کاری کند، ما نیز باید سوال خود را مطرح کنیم.

محفوظی تصریح کرد: بررسی مدیریت مالی و سرمایه گذاری شرکت و همچنین فرآیند خرید و فروش داخلی و خارجی، نحوه مدیریت دارایی ها، اجاره آنها، اخذ تسهیلات و پرداخت شرکت های تابعه و همچنین تضامین بازپرداخت و انجام حواله های ارزی، بررسی نحوه انتصابات و ترکیب اعضای هیات مدیره در برخی شرکت ها، نحوه بکارگیری مشاوران، عضویت اعضای هیات مدیره ها به صورت همزمان در شرکت های مختلف، بررسی حقوق و مزایای معاونان و تخلفات ناشی از آن نیاز به نظارت دارد که آیا در این زمینه ها نظارتی صورت گرفته است؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: مدیریت بخش حقوقی از جمله تعداد دعاوی حقوقی، نتایج مالی به نفع شستا نیز نیاز به بررسی دارد و باید یادآوری کنم که نحوه انتصاب اعضای هیات مدیره در برخی شرکت ها فاجعه است، این افراد هیچگونه تناسبی با فعالیت شرکت ها ندارند و برخی افراد همزمان در چند شرکت عضو هیات مدیره هستند.

وی اظهار کرد: سوال من درخصوص شستا و تاپیکو بوده ولی به این دلیل که به پتروشیمی آبادان اشاره کردید که این پتروشیمی به دلیل زیاد بودن تعداد نیروها، زیانده است، باید عنوان کنم که آیا این تعداد نیرو در زمان مدیریت های قبلی نبوده است و همگی در زمان مدیر فعلی بر سر کار آمده اند؟ قطعاً پاسخ به این سوال منفی است.

محفوظی:وقتی وزیر نمی تواند در هیات مدیره اعمال نظر و فردی را جابجا کند، نباید مسئولیت قبول کند

محفوظی گفت: پتروشیمی آبادان ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان ضرر می دهد و آن به دلیل ضعف و سوءمدیریت است. شما مدیرعامل شستا را به آبادان می فرستید و ۲ روز بعد از حضور ایشان به دلیل سوءمدیریت یکی از عزیزانی که در این مجموعه فعالیت می کند به نام محمد رنجه برایش حادثه ای رخ می دهد و از دنیا می رود. پاسخ خانواده این مرحوم را چه کسی باید بدهد؟ چرا پشت تریبون مجلس مبحثی را مطرح می کنید که از اساس اشتباه است؟

وی تصریح کرد: محصولی را در پتروشیمی با قیمتی تهیه می کنند که پایین تر از آن در بازار به فروش می رود، از سوی دیگر به علت سوءمدیریت به این محصول درجه ۱ تخفیف ویژه اعمال می کنند و خارج از بورس با قیمت کف فروخته می شود و می گویید به علت تعداد نیروها زیانده است؟

محفوظی با انتقاد از اینکه مدیران پروازی در پتروشیمی ها و پتروشیمی ماهشهر حضور دارند، گفت: این در حالی است که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور تاکید بر بومی گزینی دارند، وقتی مدیری غیربومی است باید هزینه پرواز، اسکان و سه وعده غذا و همچنین حق ماموریت او پرداخت شود. زیانده بودن به خاطر چنین هزینه هایی است، نه به خاطر تعداد نیروها.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: در یکی از پتروشیمی ها ۴۵۰ نفر در آستانه بازنشستگی قرار دارند، از این فرصت استفاده کنید و نگویید که نیروی مازاد داریم! این موارد مسائل مدیریتی است که ما از وزیری که به عنوان فردی وارسته و مومن و انقلابی محسوب می شود، انتظار داریم به این موارد ورود کند.

وی تصریح کرد: برخی اظهار می کنند بسیاری از مسائل برعهده وزیر نیست، این عذر بدتر از گناه است، وقتی وزیر نمی تواند در هیات مدیره اعمال نظر و فردی را جابجا کند، نباید مسئولیت قبول کند. اگر کسانی به وزیر فشار می آورند که او کارش را انجام ندهد، باید با آنها برخورد شود. در این دولت مردمی، جای فشار به وزیر و مدیر مستقر نیست. باید جلوی این مسائل گرفته شود. معنای وجود مافیا همین مسائل است.

محفوظی در پایان با بیان اینکه صحبت جدیدی در اظهارات وزیر وجود ندارد، عدم اقناع خود از توضیحات وزیر را اعلام و خواستار به رأی گذاشتن توضیحات وزیر در صحن علنی شد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/noQUmS