امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

فعالیت‌ بانک‌های قرض‌الحسنه گسترش یافته است

مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان گیلان بیان کرد: یکی از اقدامات بانک مرکزی در راستای تحقق رونق تولید، افزایش سقف وام‌های بانک‌های قرض‌الحسنه بود که در سال جاری این وام‌ها از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان ارتقا پیدا کرد.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی و امور مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، «محمدرضا نجفی‌شعاع» مدیر شعب بانک در استان گیلان در برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه رادیو گفت‌وگو با عنوان جایگاه بانک‌های قرض‌الحسنه در ایران گفت: صندوق‌های قرض‌الحسنه از دهه ۱۳۴۰ شمسی در ‌نقاط مختلف کشور فعالیت داشتند و این مهم امر جدیدی نیست.
نجفی‌شعاع افزود: در اوایل این صندوق‌ها توسط کسبه بازار تهران و در راستای رفع مشکلات مالی مردم راه‌اندازی شده بود و تدریجاً با گسترش تقاضا از این صندوق‌ها، فراخوانی به دیگر بازاریان داده شد تا آن‌ها نیز در این امر خداپسندانه شرکت کنند و به ‌این‌ ترتیب پرداخت وام قرض‌الحسنه جایگاه ویژه‌ای در میان اقشار مختلف جامعه پیدا کرد.
وی در ادامه تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم که سرمایه تجمیع شده در صندوق‌های قرض‌الحسنه تنها صرف وام‌دهی به افراد نمی‌شد و با افزایش سرمایه صندوق‌ها، گردانندگان آن‌ها بخشی از این پول‌ها را به ساخت مدارس، درمانگاه‌ها و دیگر مصارف اجتماعی در مناطق محروم اختصاص دادند.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی همچنین گفت: تدریجاً و با گسترش فعالیت‌های صندوق‌های قرض‌الحسنه در سراسر کشور، شاهد فراگیری آن در میان مردم و افزایش چشمگیر تقاضا از آن‌ها شدیم که این روند منجر به تأسیس بانک‌های رسمی شد که زیر نظر مستقیم بانک مرکزی و بر مدار قوانین نظام بانکی فعالیت می‌کنند.
نجفی شعاع در رابطه با روند فعالیت نهادهای مالی قرض‌الحسنه اظهار داشت: صندوق‌های قرض‌الحسنه در گذشته و بانک‌های قرض‌الحسنه در امروز به‌طورکلی مردم‌نهاد هستند و توسط خود مردم اداره و هدایت می‌شوند که البته امروزه به سمت‌وسوی الکترونیک کردن خدمات (آنلاین) حرکت کرده‌اند و این روند، سهولت امور را برای متقاضیان به همراه داشته است که علاوه بر این مهم پرداخت وام‌های فوری و بدون ضامن بر گرایش مردم به این بانک‌ها افزود.
وی در ادامه افزود: یکی از اقدامات بانک مرکزی در راستای تحقق رونق تولید، افزایش سقف وام بانک‌های قرض‌الحسنه در سراسر کشور بود که در سال جاری این وام‌ها از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان ارتقا یافت. این وام‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز به ۷۵۰ میلیون تومان ارتقا پیدا کرد که کمک حائز اهمیتی به این قبیل شرکت‌ها محسوب می‌شود.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی همچنین بیان کرد: بی‌شک افزایش سقف وام به‌ویژه برای بنگاه‌های تولیدی و مراکز کارآفرینی بیشترین تأثیر در اقتصاد کشور را دارد که امیدواریم با حمایت‌های دولت استمرار پیدا کند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/NX3ICR