گزارش ویژه آژانس بینالمللی انرژی (IEA) نقشه راه دستیابی به انتشار صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ میلادی را تشریح میکند. این گزارش نیاز به انتقال سریع و گسترده به فناوریهای انرژی پاک را به منظور مقابله مؤثر با تغییرات اقلیمی نشان میدهد.
به گزارش فراسو به نقل از وبگاه EnergyPortal، بر اساس این گزارش، منابع انرژی تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی باید نقش مهمی در ترکیب انرژی جهانی ایفا کنند و تا سال ۲۰۵۰ میلادی، منبع نزدیک به ۹۰ درصد برق تولیدی را به خود اختصاص دهند؛ این امر مستلزم گسترش تأسیسات انرژی تجدیدپذیر به منظور پاسخگویی به تقاضای رو به فزونی برای برق پاک است.
در این گزارش غیر از تأکید بر اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر، بر ضرورت اقدام در زمینه بهرهوری انرژی به منظور کاهش تقاضای انرژی و انتشار گازهای گلخانهای نیز تأکید شده است. بهبود بهرهوری انرژی در ساختمانها، حملونقل و فرآیندهای صنعتی ممکن است به طرزی چشمگیر، تلاشهای صورتگرفته در زمینه کربنزدایی را تقویت کند.
این گزارش همچنین نقش فناوریهای نوظهور مانند ذخیرهسازی هیدروژن و باتری را بررسی میکند. این امکان وجود دارد که هیدروژن، نقشی مهم در بخشهایی ایفا کند که برقرسانی به آنها دشوار است، از جمله صنایع سنگین و حملونقل از راه دور. از سوی دیگر، ذخیرهسازی باتری احتمالاً به ادغام منابع انرژی تجدیدپذیر متناوب در شبکه کمک و در زمانی که تقاضا بالا است، توان پشتیبان را تأمین میکند.
گزارش آژانس بینالمللی انرژی اذعان میکند که دستیابی به انتشار صفر خالص مستلزم سرمایهگذاری چشمگیر و سیاست گذاری است. دولتها، کسبوکارها و افراد، همگی در تسریع انتقال به انرژی پاک نقش دارند. این گزارش خواستار تدوین چهارچوبهای سیاستی قوی، مشوقهای مالی و همکاری بینالمللی برای ایجاد تغییرات لازم است.
به طور کلی، گزارش آژانس بینالمللی انرژی یک نقشه راه واضح برای پرداختن سریع به چالش تغییرات اقلیمی و دستیابی به آیندهای پایدار و صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ میلادی ارائه میدهد.
این گزارش نیاز به یک عزم جهانی، با سرعتی بالا و شیوهای هماهنگ، برای تغییر بخش انرژی و حفاظت از محیط زیست برای نسلهای آتی را برجسته میکند.