امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

حمایت ۴۳ هزار میلیارد ریالی از بازار سهام در سال جاری

مدیر صندوق توسعه بازار سرمایه، رقم حمایت خالص این صندوق از بازار را از ابتدای سال حدود چهار هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: میزان حمایت از بازار در نیمه دوم اردیبهشت ۱۴۰۲ افزایش یافت، زیرا تغییر روند ایجاد شده در بازار در روز ۱۷ اردیبهشت و به تبع آن افزایش فشار فروش، نیازمند حضور فعال‌تر صندوق در سمت خرید بود.

به گزارش فراسو به نقل از روزنامه «ایران اقتصادی»، پس از تداوم روند نزولی شاخص بورس که از سه سال گذشته بر بازار حاکم و به‌تازگی با نوسات زیادی همراه شد، اقداماتی توسط دولت و سازمان بورس به‌منظور جلوگیری از ریزش قیمت سهام و کاهش نوسانات بازار در دستور کار قرار گرفت تا از طریق این اقدام بتوان زمینه بازگشت شاخص بورس به مسیر اصلی خود را فراهم کرد.

از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه، مذاکرات انجام شده با صندوق توسعه ملی برای واریز منابع به صندوق تثبیت بازار سرمایه بود که در این راستا شاهد حمایت‌هایی توسط صندوق توسعه ملی جهت تجهیز منابع صندوق تثبیت بازار سرمایه بوده‌ایم، هرچند که به گفته مسوولان همکاری صندوق توسعه ملی با نوساناتی همراه است اما همچنان ادامه دارد.

از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه، مشارکت دادن شرکت‌های فعال در بازار سرمایه به‌ویژه شرکت‌های کارگزاری در تجهیز منابع صندوق توسعه بازار سرمایه بوده است که از سال ۱۳۹۹ شروع شده و همچنان ادامه دارد.

با توجه به ساختار حمایتی تعریف شده برای صندوق‌های «توسعه بازار سرمایه» و «تثبیت بازار سرمایه»، برای اطلاع از میزان نقدینگی وارد شده به بازار و نیز خرید سهام از سوی صندوق توسعه بازار سرمایه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان تیر، «قادر معصومی خانقاه»، مدیر صندوق توسعه بازار سرمایه در گفت‌وگویی با روزنامه «ایران اقتصادی» به میزان حمایت این صندوق از بازار در چهار ماه ابتدایی امسال اشاره کرده و گفت: طبق مفاد اساسنامه صندوق، اقدامات لازم برای افزایش نقدشوندگی در بازار در دستور کار ما قرار گرفت و حمایت لازم از معاملات بورس انجام شد.

وی اظهار داشت: طبق آمار ارائه شده توسط مدیر صندوق توسعه بازار سرمایه میزان حمایت از بازار در نیمه دوم ماه اردیبهشت ۱۴۰۲ افزایش یافته است، زیرا تغییر روند ایجاد شده در بازار طی روز ۱۷ اردیبهشت و به تبع آن افزایش فشار فروش، نیازمند حضور فعال‌تر صندوق در سمت خرید بود که این موضوع با خرید خرد حدود هشت‌هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهام در اردیبهشت انجام شده است.

معصومی با بیان اینکه این حمایت به طور عمده در نیمه دوم ماه مذکور تحقق یافته است، اعلام‌کرد: خالص نقدینگی وارد شده به بازار در اردیبهشت نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده و در این برهه زمانی از سایر منابع به‌منظور پوشش خریدهای خرد (علاوه بر منابع حاصل از محل فروش‌های خرد نیمه نخست اردیبهشت ماه و همچنین فروش‌های بلوکی همان ماه) استفاده شده است. رقم حمایت خالص صندوق از ابتدای سال حدود چهار هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان بوده است.

معصومی خانقاه ادامه‌داد: صندوق توسعه بازار سرمایه به غیر از فروردین ماه، در باقی ماه‌ها با وجود فروش بلوک‌های متعدد سهام در نمادهای مختلف، به صورت کلی از منابع نقد موجود در صندوق برای حمایت از بازار استفاده کرده است.

مدیر صندوق توسعه بازار سرمایه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بررسی معاملات بورس نشان‌دهنده وجود هیجانات در بازار است، این اتفاق تا چه میزان می‌تواند بر افزایش نوسانات بازار تأثیرگذار باشد؟ بیان‌داشت: هیجان یکی از احساسات یا واکنش‌های طبیعی انسان بوده و بر اساس ویژگی‌های شخصی هر فرد دامنه متفاوتی دارد، اما این حس یا ویژگی انسانی در بازارهای مالی بسیار متفاوت عمل می کند.

وی اظهار داشت: این اتفاق گاهی منجر به بروز پدیده‌های بسیار عجیبی می‌شود که نمونه‌های آن در بورس و اقتصاد ما به وفور یافت می‌شود، اما وضعیت این روزهای بورس و اقتصاد ما متاثر از رفتار هیجانی فعالان و سرمایه‌گذاران نیست.

معصومی خانقاه معتقد است که روند فعلی بازار متاثر از تصمیمات غیرکارشناسانه، ناگهانی، آسیب زا و مخاطره آمیز برای آینده اقتصاد کشور که بدون بررسی همه جوانب امر اتخاذ می‌شود، است.

مدیر صندوق توسعه بازار سرمایه درباره چگونگی افشای این تصمیمات، عنوان کرد: نحوه اطلاع‌رسانی و افشای این تصمیمات اگر به اندازه خود این تصمیمات برای اقتصاد و بازار مضر نباشد، چیزی کمتر ندارد و به‌طور حتم آسیب‌زننده به اعتماد فعالان اقتصادی به‌ویژه فعالان بازار سرمایه خواهد بوده است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/rjuOw4