سرپرست مدیریت شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در لرستان گفت: قرضالحسنه موضوعی است که از بدو اسلام پایهگذاری شده و یکی از توصیههای مهم دین مبین اسلام رواج قرضالحسنه است.
به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی و امور مشتریان بانک قرضالحسنه مهر ایران، «ولی ساجدی» سرپرست مدیریت شعب بانک در لرستان با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه رادیو گفتوگو به تبیین جایگاه قرضالحسنه در رونق اشتغال و تولید پرداخت.
ساجدی با اشاره به تاریخچه بانکداری قرضالحسنه گفت: این موضوع از بدو اسلام پایهگذاری شده و یکی از توصیههای مهم دین مبین اسلام رواج قرضالحسنه است.
وی در ادامه افزود: از آنجاییکه نظام حاکم در کشور ما اسلامی است، لزوم حرکت در مسیر ترویج فرهنگ قرضالحسنه یکی از ضروریات محسوب میشود که متأسفانه هماکنون از شرایط مطلوبی برخوردار نیست؛ بدان معنا که جایگاه قرضالحسنه در سیستم پولی، مالی و بانکی کشور ما با آنچه باید باشد فاصله دارد.
سرپرست مدیریت شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در لرستان گفت: بر خلاف اینکه فعالیتها و راههای متعددی برای تحقق و گسترش فرهنگ قرضالحسنه و ترویج این نوع بانکداری پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دستور کار قرار گرفت، اما امروز این مهم با مشکلات و موانع مختلفی همراه است.
ولی ساجدی ضمن تأکید بر لزوم گسترش اصل بانکداری بدون ربا با روی کار آمدن انقلاب اسلامی بیان کرد: از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی حرکت نظام بانکی کشور به سمت بانکداری بدون ربا آغاز شد، اما متأسفانه پس از مدتی در سطح اجرایی تحریف و از مسیر درست خود خارج گردید.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر بار دیگر موضوع بانکداری بدون ربا با حرکت در مسیر راهاندازی بانکهای قرضالحسنه در دستور کار قرار گرفته و خوشبختانه شاهد نتایج مطلوب و هدفمند آن هستیم. البته تمام توان بر این مهم استوار است که در آیندهای نهچندان دور این روند را به کل نظام بانکداری کشور تعمیم داده و مسیری جدید و کارآمدی را برای نجات اقتصاد کشور از شرایط نامساعد کنونی در پیش گیریم.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی اظهار داشت: بحث حلاوت و شیرینی مشارکت در نظام بانکداری قرضالحسنه از جایگاه ویژهای در میان عموم مردم بهویژه افراد متخصص در حوزه پولی و بانکی برخوردار است تا جایی که برخی از آنها بزرگترین افتخار خود را همکاری با سیستم بانکداری قرضالحسنه مطرح کردهاند.
ساجدی گفت: حلاوت و برکت قرضالحسنه باعث شده که خبرگان سیستم بانکی به سمت همکاری با این قبیل بانکها تمایل پیدا کنند و ما امیدواریم این روند گسترش بیش از پیش داشته باشد و در آیندهای نزدیک شاهد جایگزینی بانکداری قرضالحسنه بهجای نظام بانکداری کنونی کشور باشیم.