گردشگردی سلامت که همواره مسوولان ارشد مازندران از آن به عنوان مهمترین راهبرد سالجاری نام می برند اکنون بر روی ریل توسعه قرار گرفته و داده ها در این زمینه بیانگر برداشتن گام های اساسی در این بخش است.
به گزارش فراسو، گردشگری سلامت همواره به عنوان تاکیدات مسوولان امر در مازندران مطالبی درباره آن بیان می شد اما گفته های اوایل امسال از سوی مدیران مرتبط در این حوزه بیانگر جدی تر شدن این بخش از گردشگری در استان مسافرخیز است.
“گردشگری سلامت و تندرستی مهم ترین راهبرد و از برنامه های اولویت دار این نهاد در ارایه خدمات به مسافران و گردشگران است. این استان افزون بر برخورداری از قابلیت های منحصربفرد فراوان طبیعی، زیرساخت های بهداشتی و درمانی آن هم برای ارایه خدمات در حوزه گردشگری سلامت و تندرستی فراهم است با داشتن مجموع این مزیت ها و قابلیت ها می توان خدمات گردشگری ترکیبی به مسافران و گردشگران ارایه داد.
در زمان حاضر در نقاطی از استان از جمله بابل، ساری و نوشهر مراکز درمانی چون کلینیک های تخصصی و غیر تخصصی خدمات دهنده در زمینه جراحی زیبایی، چشم پزشکی، جراحی قلب باز فعالیت دارد، بنابراین این داشته ها یک ظرفیت خوبی برای ارایه خدمات به گردشگران داخلی و خارجی از جمله در حاشیه خلیج فارس که مازندران را به عنوان مقصد گردشگری خود بر می گزینند، است. “
این مطالب بخش هایی از سخنان ۱۲ فروردین صادق برزگر، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران است.
علاوه بر این ” سید محمود حسینی پور” مقام ارشد استان مازندران نیز درباره جدیت توسعه گردشگری سلامت در این خطه از شمال کشور اعلام کرد : توسعه گردشگری سلامت در مازندران باجدیت پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه گردشگری بخش مهم و جدایی ناپذیر این استان و توسعه شاخههای مختلف آن مورد نظر است، گفت: فعال سازی مراکز گردشگری سلامت در این دیار باجدیت پیگیری می شود.
اما گردشگری سلامت چیست که در تعریف جهانی درباره آن گفته شده که گردشگری سلامت یا health tourism که با عناوین “توریسم درمانی” و “توریسم سلامت” هم از آن یاد میشود، فرصتی بینظیر برای کسب درآمدهای چشمگیر ارزی و توسعه اقتصادی است. بنا به گفته فعالان حوزه گردشگری سلامت، هر گردشگر سلامت دست کم سه برابر یک گردشگر عادی ارزآوری داشته و ۲ برابر آنها شغل ایجاد میکند.
گردشگری سلامت (Health tourism) که گاهی با نام گردشگری پزشکی (Medical tourism) نیز شناخته میشود، از قرنهای گذشته در کشورهای مختلف وجود داشته، اما در سالهای اخیر به عنوان یک صنعت پویا و جذاب، مورد توجه قرار گرفته است. سفر به سایر کشورها یا شهرها برای بهرهگیری از تجارت پزشکان و استفاده از چشمههای آب گرم یا دریاچههای نمک، لجن یا ماساژ طبی از جلوههای قدیمی گردشگری سلامت بوده که در طول تاریخ جریان داشته است.
مازندران همواره از آن به عنوان قطب گردشگری کشور به شمار می رود که این ظرفیت و پتانسیل در این زمینه نیز مرهون وجود داشته های طبیعی از جمله جنگل و دریا و تاریخی از جمله داشتن دو هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی است.
مازندران در حالی لقب گردشگرپذیر بودن استان کشور را دارد که آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی مسوولان ارشد در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیانگر آن است که در مناسبت های مختلف همچون تعطیلات نوروز حضور میلیونی در این استان را شاهد هستیم به طوریکه نوروز امسال بعد از سپری شدن دوران محدودیت های سه ماهه کرونایی بیشتر از ۲۰ میلیون نفر شب اقامت در این استان ثبت شده است و بالاترین میزان حضور مسافران در این ایام از آن این استان شد.