همایش کشوری کمیتههای بیمه و درمان تأمیناجتماعی با حضور نمایندگان تشکلهای کارگری و بازنشستگی از سراسر کشور، در سالن جوادالائمه(ع) بیمارستان تأمیناجتماعی امام رضا(ع) قم برگزار شد.
به گزارش فراسو به نقل از روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی، دکتر داریوش پناهیزاده مشاور معاونت درمان سازمان تأمیناجتماعی در این همایش با رد برخی نگرانیها در زمینه واگذاری امکانات و ظرفیتهای درمان ملکی سازمان تأمیناجتماعی به وزارت بهداشت و درمان، گفت: نه تنها هیچ برنامهای برای محدودسازی خدمات بخش درمان مستقیم یا واگذاری امکانات و ظرفیتهای موجود در این بخش به سایر نهادها وجود ندارد، بلکه همانطورکه مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی بارها تأکید کردهاند توسعه ظرفیتهای ارائه خدمات درمان بهویژه در بخش درمان ملکی، از اولویتهای اصلی سازمان تأمیناجتماعی در این دوره است.
وی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی بار مراجعه به مراکز درمانی تأمیناجتماعی و افزایش متوسط ضریب اشغال بیمارستانهای تأمیناجتماعی به ۷۶ درصد، افزود: مدیرعامل سازمان و مسئولان بخش درمان تأمیناجتماعی نسبت به توسعه و عمقبخشی به خدمات درمانمستقیم تأکید ویژه دارند. بخش درمان مستقیم سازمان تأمیناجتماعی که خدمات درمانی کیفی را بهصورت رایگان به بیمهشدگان و بازنشستگان ارائه میدهد، امروز پناهگاه بیمهشدگان و مستمریبگیران است؛ هر چند کاستیها و مشکلاتی هم در این بخش وجود دارد که باید رفع شود و منشاء و ریشه اصلی مشکلات این حوزه، تعداد ناکافی پزشکان متخصص اختصاصیافته به بخش درمان تأمیناجتماعی است.
مشاور معاونت درمان سازمان تأمیناجتماعی اضافه کرد: با نظر مثبت و حمایتی مدیرعامل محترم و نیز مساعدت و همراهی هیئتمدیره و هیئتامنای سازمان تأمیناجتماعی، نظام پرداخت کادر درمان تأمیناجتماعی در حال بازنگری و اصلاح است که به زودی ابلاغ خواهد شد و قطعاً نتایج مطلوبی نیز بهدنبال خواهد داشت.
دکتر پناهیزاده با بیان اینکه کمبود رادیولوژیست در کشور ما یک چالش جدی در بخش سلامت کشور است، گفت: در برخی از کشورها، پزشکان عمومی دورههایی را پشت سر گذاشته و برای ارائه خدمات رادیولوژی هم آمادگی و آموزش میبییند که شاید مناسب باشد در کشور ما نیز باتوجه به مشکل کمبود متخصص رادیولوژی به این تجربه جهانی توجه کنیم.
مشاور معاونت درمان سازمان تأمیناجتماعی از عزم معاونت درمان این سازمان برای ارتقای کمی و کیفی خدمات درمان در دو بخش درمان مستقیم و درمان غیرمستقیم خبر داد و افزود: توسعه تعامل و همکاری با شرکای اجتماعی و نمایندگان بیمهشدگان و بازنشستگان در دستور کار سازمان تأمیناجتماعی است و در قالب کمیتههای بیمه و درمان، از دریافت نقطهنظرات و درخواستهای بیمهشدگان و بازنشستگان در ارتقای کمی و کیفی خدمات بخش درمان استقبال میکنیم.
براساس این گزارش، مدیر درمان تأمیناجتماعی استان قم نیز در این نشست سراسری گفت: در استان قم، راهاندازی درمانگاه تخصصی و فوقتخصصی در کنار بیمارستان امام رضا (ع) را در دست پیگیری داریم و اقدامات اولیه را نیز برای دریافت مجوزهای لازم برای راهاندازی ام.آر.آی این بیمارستان انجام دادهایم.
دکتر سیدمهدی محصل افزود: جمعیت استان قم در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و ۴۱۰ هزار نفر است که از این تعداد ۸۲۶ هزار نفر بیمهشده تأمیناجتماعی هستند که نشان میدهد بیش از ۵۵ درصد مردم استان، زیر پوشش بیمه تأمیناجتماعی هستند و این موضوع، وظیفه ما را در حوزه خدمترسانی حوزه سلامت سنگینتر میکند.
وی اضافه کرد: استان قم به دلیل موقعیت زیارتی آن و همچنین قرار گرفتن در یک محور مواصلاتی پرتردد، سالیانه پذیرای دهها هزار نفر از بیمهشدگان غیربومی است که این موضوع باید در اختصاص بودجه به بخش درمان استان مورد توجه قرار گیرد.
مدیر درمان تأمیناجتماعی همچنین در مورد ظرفیتهای بخش درمان تأمین اجتماعی استان گفت: در حوزه درمان مستقیم، بیمارستان امام رضا(ع) را در استان برای ارائه خدمت به بیمهشدگان در اختیار داریم و در بخش درمان غیرمستقیم نیز با ۶۸۴ مرکز درمانی قرارداد داریم که ۱۰ مورد از آنها بیمارستان هستند.
محمد عاشوری مدیرکل تأمیناجتماعی استان قم نیز در این همایش اظهار داشت: حدود ۲۵۰ هزار نفر بیمهشده اصلی و ۸۲۵ هزار نفر بیمهشده تبعی در استان قم داریم و درمجموع بیش از ۵۵ درصد جمعیت استان قم از خدمات تأمیناجتماعی بهرهمند هستند.
وی افزود: ۶۰ هزار مستمریبگیر در استان قم داریم و علاوه بر این آمار، ۱۴ هزار و ۵۰۰ کارگر ساختمانی بههمراه ۱۲ هزار راننده، چهار هزار و ۵۰۰ قالیباف، چهار هزار نفر بیمهشده مشاغل آزاد، ۷۰۰ دانشجو و چهار هزار بانوی خانهدار و نیز ۳۹ هزار طلبه در استان قم تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی هستند.
مدیرکل تأمیناجتماعی استان قم تصریح کرد: ادارهکل تأمیناجتماعی استان قم ماهیانه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت حقوق دارد و بودجه این مجموعه، هفت هزار میلیارد تومان در سال است.
براساس گزارش روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی در ادامه این نشست، حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: شرایط کلان بخش درمان کشور بهگونهای است که بیمه شدگان و بازنشستگان را ناچار میکند در بحث سلامت تمرکز بیشتری بر ظرفیتهای بخش درمان مستقیم تأمیناجتماعی داشته باشند.
صادقی با استقبال از بازنگری نظام پرداخت پزشکان و کادر درمان تأمیناجتماعی خواستار اقدمات جدی برای حفظ و نگهداشت کادر درمان تأمین اجتماعی شد و افزود: سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده است که در سال جاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی اختصاص داده شده است که امیدواریم با مدیریت و توزیع اثربخش این اعتبارات، در سال جاری شاهد تکمیل پروژههای نیمهتمام بیمارستانی تأمیناجتماعی که برخی از آنها پیشرفت قابل ملاحظهای هم داشتهاند، باشیم.
در این نشست همچنین رئیس کانون بازنشستگان کارگری استان قم گفت: استان قم با وجود اینکه در مرکز چهارراه مواصلاتی کشور قرار گرفته است، در بخش درمان مستقیم تنها بک بیمارستان دارد که این بیمارستان با ۸۰۰ هزار خدمتگیرنده ام.آر.آی ندارد.
وی افزود: ما در استان قم، در کنار جاده جنوب به شمال قرار داریم و تصادفات بسیاری در این جاده اتفاق میافتد و بیشتر حادثهدیدگان تصادفات به بیمارستان تأمیناجتماعی مراجعه میکنند که ضروری است در اختصاص امکانات به این بیمارستان این نکته مورد توجه باشد.
نصیری اضافه کرد: ما در سالهای گذشته و دهه هفتاد تجربه خوبی در مورد پزشکان معین در محلات داشتیم که این افراد با حداقل ویزیت خدمات را ارائه میکردند و در مورد موضوع ارجاع هم میتوانیم این رویکرد را دنبال کنیم. بازنشستگان سن بالایی دارند و برای حضور در مراکز درمانی و ملکی باید هزینه بالایی کنند، اما حضور پزشکان در محلات میتواند مشکلات این افراد را رفع کند.
اکبر شوکت، دبیر اجرایی خانه کارگر استان قم نیز در این همایش گفت: ضریب اشغال تخت بیمارستان تأمیناجتماعی در استان قم بسیار بالاست و این استان به سبب شرایط خاص زیارتی و مواصلاتی و تعداد بیمهشدگان نیازمند توجهی ویژه است.
وی با تقدیر از مدیران و کارکنان تأمیناجتماعی استان قم و همگرایی خوب ادارهکل تأمیناجتماعی و مدیریت درمان استان، گفت: سرانه درمان همه مردم ازجمله افراد تحت پوشش تأمیناجتماعی در اختیار متولی سلامت کشور قرار می گیرد اما هیچگاه سهم تأمیناجتماعی و افراد تحت پوشش آن از این سرانه، پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: انتظار میرود در برنامه هفتم توسعه به تقویت سازمان تأمیناجتماعی به عنوان سازمانی که متولی معیشت و سلامت ۴۵ میلیون نفر است، توجه ویژه صورت گیرد.
عباس شیری رئیس کانون کارگران ساختمانی استان قم نیز در این نشست خواستار توجه ویژه مسئولان کشور و نیز مدیران سازمان تأمیناجتماعی به موضوع بیمه این قشر زحمتکش جامعه شد.