وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم خروج استان چهارمحال و بختیاری از بنبست تأکید کرد و گفت: تمرکز دولت مردمی سیزدهم بر بهبود معیشت مردم است.
به گزارش فراسو به نقل از روابطعمومی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری، «سیدصولت مرتضوی» در دیدار با حجتالاسلام والمسلمین «محمدعلی نکونام» نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه شهرکرد، گفت: براساس سیاستهای ابلاغی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، مجموعه اسناد و آمایش ملّی و استانی تبدیل به سند و برنامه تحولی دولت سیزدهم شد.
وی افزود: سند تحولی دولت سیزدهم شامل ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و سیاست خارجه در فصول و برنامههای مختلف، طرحها، کلانپروژهها و ریز پروژهها تعریف شده است.
مرتضوی با بیان اینکه دولت در آغازین سال فعالیت با شجاعت، اصلاحات اقتصادی و حذف ارز ترجیحی را انجام داد، افزود: در شهریورماه ۱۴۰۰ نرخ تورّم بالای ۵۰ درصد بود که این آمار در اسفندماه ۱۴۰۰ به ۳۲ درصد معدل تورم سالیانه رسید.
وی ادامه داد: با حذف ارز ترجیحی برخی کالاها دچار تورّم شدند که بخش اعظم آن تورّم القایی و انتظاری بود و تلاش داریم در سال ۱۴۰۲ شعار سال «مهار تورّم و رشد تولید» را محقق کنیم.
مرتضوی با اشاره به تمرکز دولت بر حوزه اقتصاد، تصریح کرد: اقتصاد در دهههای گذشته در کشور شرطی شده بود ولی دولت سیزدهم آستین همت را بالا زده است تا تمامی این مشکلات را برطرف کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی به کانون ثبات تبدیل شد که دشمنان ما همه گزینههای روی میز را برداشتند و به گزینه مذاکره عادلانه تن دادند.
وی گفت: با این روش مخالفان جمهوری اسلامی به موافقان این نظام تبدیل شدند و موافقان جمهوری اسلامی نیز عزت گرفتند.
مرتضوی با اشاره به اهداف دولت سیزدهم در حوزه مسکن، افزود: رسالت اصلی دولت احداث یک میلیون مسکن، ایجاد یکمیلیون فرصت شغلی، ارتقای حوزه بهداشت، درمان و سلامت و افزایش میانگین امید به زندگی با توسعه عادلانه و متوازن امکانات است.
وی با بیان اینکه صادرات صنعتپایه در دستور کار دولت است، خاطرنشان کرد: بعد از عبور از بحران دهه ۱۳۹۰ بهخصوص رشد اقتصادی منفی ۰/۵ در سال ۱۳۹۹، دولت به رشد اقتصادی مثبت ۳ در پایان سال ۱۴۰۱ دست پیدا کرد.
مرتضوی با اشاره به برخی ناترازیها در توزیع امکانات و تلاش برای رفع آنها، بیان کرد: مصوبات سفر ریاستجمهوری باید با همت مدیران و مسئولان استانی بهطور کامل اجرایی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: نگاه دولت سرمایهگذاری و توسعه استانهای کمتر برخوردار است همچنین مدیریت منابع آب یکی از مسائل ضروری است که باید به دقت بررسی شود.
وی توسعه راههای شریانی استان چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و اظهار داشت: این استان از ابتدا در بنبست بوده است و خروج از این بنبست از سیاستهای دولت میباشد که اعتبارات خوبی برای آن در نظر گرفته شده است.
مرتضوی با بیان اینکه اتصال چهارمحال و بختیاری به صنعت ریلی پیشرفت خوبی داشته است، گفت: در حوزه بهداشت و درمان ۵۳ درصد مردم در سطح کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که لازم است تمام استانهایی که از متوسط رشد پایینتر هستند به حد مطلوبی در این حوزه دست یابند.
وی با اشاره به پیشبینی ۱۳ هزار میلیارد تومانی برای طرحهای درمانگاهی، بیان کرد: سهم استان نیز از این مبلغ محفوظ است.
وزیر رفاه اجتماعی افزود: نرخ زاد و ولد در این استان قابل قبول است اما نرخ رشد مطلوب نیست و آلارم مهاجرت را به صدا در آورده است که سیاست دولت در این زمینه این است که با ارائه طرحی نو مردم بتوانند در جوار خانواده مشغول به کار شوند.
وی سپس با اشاره به حضور در اجلاس وزرای کار عضو عدمتعهد در حاشیه نشست سالانه سازمان بینالمللی کار، ادامه داد: در این اجلاسیه نیز به ابعاد مختلف موضوعات از جمله مواضع نظام جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حقوق کارگر پرداخته شد.
مرتضوی با بیان اینکه ایران به عنوان رئیس منطقهای آسیا و اقیانوسیه انتخاب شد، بیان کرد: در این دوره ریاست اجلاس آسیا و اقیانوسیه به عهده ایران است و نمایندگان گروههای کارفرمایی در اجلاس حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای رئیسجمهور بحث معیشت مردم است، تصریح کرد: کمک به دهکهای پایین جامعه به واسطه یارانههای مستقیم و سیستم کالابرگ در دستور کار است.
لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/XQp3Bd