امروز یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

نقش مهم بازار سرمایه در تامین مالی دولت، شرکت‌ها و نهادهای عمومی

 عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: بازار سرمایه کشور یکی از بازارهای مهم اقتصادی کشور است که نقش مهمی در تامین مالی دولت، شرکت‌ها و نهادهای عمومی ایفا می‌کند.

به گزارش فراسو، «مجتبی توانگر»  در همایش چشم‌انداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالش‌ها اعلام کرد: شفافیت، پاسخگویی، استقلال، نظارت مطلوب، سلامت مقام تنظیم‌گر یا حکمران از جمله مؤلفه‌های کلیدی تنظیم‌گر یا حکمرانی تلقی می‌شود.

وی اظهار داشت: وجود تنظیم‌گری یا حکمرانی مطلوب می‌تواند زمینه را برای تقویت حاکمیت شرکتی ، حقوق سهامداران خرد و ذینفعان، تسهیل رقابت، تسهیل تامین مال فراهم کند.

توانگر ادامه داد: بازار سرمایه کشور یکی از بازارهای مهم اقتصادی کشور است که نقش مهمی در تامین مالی دولت، شرکت‌ها و نهادهای عمومی ایفا می‌کند.

عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: با توجه به آزادسازی سهام عدالت، اکثریت افراد جامعه ذی‌نفع بازار سرمایه محسوب می‌شوند.

وی گفت: با توجه به چنین مساله‌ای ضروری است که قانون‌گذار توجه ویژه‌ای به مسئله حکمرانی در بازار سرمایه و حاکمیت شرکتی داشته باشد.

توانگر با بیان اینکه قانون بازار اوراق بهادار ایران مصوب مجلس به عنوان قانون اصلی بازار سرمایه کشور شناخته می‌شود، اظهار داشت: در این قانون احکام مختلفی در خصوص بازار سرمایه در نظر گرفته شده که به نظر می‌رسد از جامعیت خوبی برخوردار باشد.

عضو شورای عالی بورس اعلام کرد: باید در کمیسیون اقتصادی مجلس تلاش شود تا اصلاحات جدی در حکمرانی مطلوب به خصوص در زمینه حاکمیت شرکتی صورت بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه به عنوان یکی از بازارهای مهم در هر کشوری شناخته شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به حضور گسترده اشخاص حقیقی و حقوقی در این بازار، بحث حاکمیت شرکتی و حکمرانی در آن همواره از دغدغه دولت‌مردان است.

توانگر اظهار داشت: در دنیا این مسئله را به‌طوری تنظیم کرده‌اند که کارایی، عدالت، شفافیت و سهولت در تامین مالی و… به‌ وجود بیاید.

عضو سورای عالی بورس با بیان این که مقام قانون‌گذار در قانون بازار اوراق بهادار ایران ناظر به حکمرانی مطلوب در بازار سرمایه بوده است، گفت: در احکام متعددی سعی در دست‌یابی به این اهم داشته ایم اما با این حال حکمرانی بازار سرمایه با چالش‌هایی مواجه است.

وی تاکید کرد: محوریت حکمرانی در اصلاح قانون بازار اوراق بهادار مربوط به موضوعاتی همچون افزایش استقلال مقام تنظیم‌گر و در عین حال پاسخگویی آن، تخصصی‌تر شدن تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌های معطوف بازار، بهبود نظارت و کنترل و… می‌شود.

توانگر در پایان گفت: در اصلاح قانون بازار اوراق بهادار بر رعایت حقوق سهامداران از جمله ممنوعیت سهام تودلی که دارای پیامدهای منفی مالی و حکمرانی شرکتی بوده، تمرکز شده است.

حاکمیت شرکتی مسئول قیمت‌گذاری را هیئت‌مدیره شرکت می‌داند

در ادامه این همایش نیز «رضا عیوض‌لو»، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس اعلام کرد: شرکت‌ها در دنیا به سمت اخلاق کسب و کار و مدیریت مسئولانه (ESG) رفته‌اند، در ۱۰ سال اخیر توجه به ESG در دنیا بیشتر شده است.

وی هدف این رویکرد رسیدن به اثربخشی، کارایی، رشد پایدار و ثبات مالی اعلام کرد و گفت: حاکمیت شرکتی بیشتر به دنبال این است از منظر مکانیسم‌های داخلی به این موضوع بپردازد تا یک دیده‌بان قانونی پرقدرت بیرونی.

عیوضلو خاطرنشان کرد: به‌طور کلی ذائقه سرمایه‌گذاران‌ در دنیا به سمت شرکت‌هایی رفته است که حاکمیت شرکتی در آن‌ها به‌خوبی اجرا می‌شود و جایی که حاکمیت شرکتی در آن اجرا شود، منافع همگی حتی سهام داران اقلیت رعایت می‌شود.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس گفت: در شرکتی که بر پایه حاکمیت شرکتی فعالیت می‌کند هیئت مدیره باید نسبت به قیمت‌گذاری پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: قیمت‌گذاری محصولات در چنین شرکتی باید شفاف و منصفانه باشد. حاکمیت شرکتی مسئول اول و آخر این موضوع را هیئت‌مدیره شرکت می‌داند.

عیوضلو گفت: شرکت‌هایی که منطبق با حاکمیت شرکتی باشند، هیچ ابایی از نظارت ندارند و از آن استقبال هم می‌کنند.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس اظهار داشت: در کشور ما تضاد منافع میان سهام‌داران اکثریت و اقلیت وجود دارد. شرکت‌های مبتنی بر حاکمیت شرکتی باید ساختاری فراهم کنند که هیچ گروهی از سهام‌داران نگران منافعشان نباشند.

وی تاکید کرد: افشای به‌ موقع اطلاعات نیز از ویژگی‌های دیگر شرکت‌های مبتنی بر حاکمیت شرکتی است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/eeruRe