مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هماکنون افزون بر ۸۰ درصد از بیمهشدگان سلامت در کشور به صورت رایگان زیر پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفتهاند و هیچ حق بیمهای پرداخت نمیکنند.
به گزارش فراسو، دکتر محمدمهدی ناصحی روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی افزود: بیمه سلامت جمعیت گسترده ای را زیر پوشش قرار داده است و هم اکنون بیش از ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در روستاهای کشور و ۱۲ و نیم میلیون نفر از پنج دهک اول اقشار کم درآمد جامعه زیر پوشش بیمه سلامت رایگان قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: با توجه به نگاه دولت سیزدهم در راستای اجرای عدالت محوری در سلامت، سال ۱۴۰۱ بیش از ۶ میلیون و ۴۵۰ هزار نفر از اقشار کم درآمد جامعه در دهکهای یک تا سه به صورت رایگان زیر پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفتند که بیش از یک میلیون نفر از آنان جمعیت مناطق حاشیه شهرها هستند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: در راستای توسعه عدالت اجتماعی در سلامت، امسال نیز ۲ دهک دیگر اضافه شد و بیمه سلامت همگانی رایگان برای ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در دهکهای چهار و پنج در دستور کار قرار گرفت که تامین مالی این گروه از منابع مالی سازمان صورت میگیرد، بیش از سه سال است که این سازمان برای تامین منابع مالی خود با هیچ سازمانی قرار داد منعقد نکرده است.
وی افزود: برای خدمترسانی بهتر به بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت اعتبارات این سازمان از ۱۵ هزار میلیارد تومان به ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که با احتساب هزینههای دارویی این اعتبار بیشتر خواهد شد.
ناصحی با اشاره به این که حداقل ۳۰ درصد هزینههای حوزه سلامت اضافی و غیر ضروری است که با مدیریت قابل پیشگیری است، ادامه داد: در کشورهای پیشرفته پزشکان حق تجویز آزمایشات تشخیصی غیر ضروری را ندارند اما در ایران این موضوع آزاد است لذا پزشکان باید از تجویز آزمایشات تشخیصی غیرضروری که برای بیماران هزینه اضافی را تحمیل میکند،خودداری کنند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: دیابت و فشار خون ۲ بیماری بسیار هزینه بر برای نظام سلامت محسوب میشوند که اگر برای آنها برنامهای نداشته باشیم علاوه بر این که سالانه هزاران میلیارد تومان هزینه برای کشور به همراه دارد، سبب کاهش کیفیت زندگی و تحمیل هزینه گزاف و ناکارآمدی فرد در سنین بالاتر میشود.
ناصحی افزود: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج برای نخستین بار در ایران، در دولت سیزدهم راهاندازی شد که در همان ماههای نخست اجرای آن خدمات بسیاری به این گروه ارایه شد و رضایتمندی و امیدبخشی بسیار بالایی را در مردم ایجاد کرد.
وی ادامه داد: در گذشته مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار بابت پرداخت مبلغی بین سه تا پنج میلیون تومان به بیماران خاص و صعب العلاج به مشهد اختصاص مییافت که اکنون این میزان به میلیاردها تومان افزایش یافته تا به هر بیمار حدود ۵۰ میلیون تومان در زمینه درمان و دارو پرداخت شود.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: در تلاش هستیم تا ۱۰۷ بیماری خاص و صعب العلاج شناسایی شده کشور در سامانه ثبت شود تا مردم از خدمات بیمهای آن بهرهمند شوند.
ناصحی با بیان اینکه پرداختیهای سازمان بیمه سلامت کشور از دو سال گذشته به روز است، افزود: همچنین هفته گذشته به منظور پوشش ماندگاری پزشک در مناطق سخت و محروم، در قالب تفاهم نامه ای، ۱۲۰ درصد نسبت به ۲ سال گذشته و ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته در این بخش ارتقا منابع صورت گرفت.
وی با بیان این که برای ارتقای خدمات سلامت به مردم باید طبق قانون تجمیع منابع در کشور صورت گیرد تا مدیریت منابع در حوزه سلامت صورت گیرد، افزود: وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی و سازمان بیمه سلامت به عنوان متولی سلامت مردم و تامین کننده منابع تلاش شان بر این است که بتوانند بهترین خدمت را ارئه کند و جایگاه سلامت را در منطقه نیز ارتقا دهند.
پرداختی مطالبات مراکز درمانی ۷۰ درصد افزایش یافت
مدیر کل سابق بیمه سلامت خراسان رضوی در این مراسم گفت: میزان پرداخت مطالبات پزشکان و موسسات طرف قرارداد بیمه سلامت استان طی سالهای اخیر حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است.
دکتر علیرضا رمزی افزود: بیمه سلامت استان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱، سه هزار و ۹۲۴ میلیارد تومان بابت مطالبات پزشکان و موسسات طرف قرارداد خود پرداخت کرده است که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد قابل توجهی داشته است.
وی بیان کرد: هم اکنون ۶ هزار پزشک و موسسه طرف قرار داد بیمه سلامت استان خراسان رضوی هستند که این استان پس از تهران دارای رتبه دوم از نظر تعداد موسسات طرف قرارداد است.
پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه سلامت خراسان رضوی ۷۰ درصد افزایش یافت
مدیر کل سابق بیمه سلامت خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت استان هستند که این نهاد دارای رتبه اول بیشترین تعداد بیمه شدگان سلامت در بین سایر ادارات کل بیمه سلامت کشور است.
وی افزود: هماکنون ۹۸ درصد نسخههای پزشکی توسط پزشکان طرف قرارداد با این بیمه سلامت خراسان رضوی به صورت الکترونیکی نوشته میشوند.
مراسم تودیع و معارفه مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی با حضور معاون استاندار و فرماندار مشهد، رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، رییس سازمان نظام پزشکی مشهد، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و سایر مسولان حوزه سلامت در ساختمان بیمه سلامت خراسان رضوی برگزار شد.
بنابر این گزارش در این مراسم دکتر «محمد وجدانی» به عنوان مدیر کل بیمه سلامت استان خراسان رضوی معرفی و از خدمات دکتر «علیرضا رمزی» در دوران مسوولیت قدردانی شد.