امروز سه شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳

کاهش جزئی نرخ سود در بازار بین بانکی

آمارهای منتشر شده بانک مرکزی نشان می‌دهد که نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به هفتم تیر با کاهش جزئی نسبت به هفته قبل از آن، نرخ ۲۳.۴۱ درصدی را ثبت کرد.

به گزارش فراسو، جدول تغییرات نرخ سود بین بانکی نشان می‌دهد که نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه هفتم تیرماه نسبت به هفته قبل از آن ۰.۷ درصد کاهش داشت و به نرخ ۲۳.۴۱ درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۳۱ خرداد ماه ۲۳.۴۸ درصد، هفته منتهی به ۲۴ خرداد ۲۳.۴۸ درصد و هفته منتهی به ۱۷ خردادماه ۲۳.۴۴ درصد بود. این نرخ در هفته پیش از آن نیز با کاهش یک دهم درصدی به ۲۳.۶۵ درصد رسیده بود.

روند صعودی نرخ بهره بین‌بانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده بود؛ از هفته منتهی به ۳۰ آذرماه، نرخ سود بین‌بانکی وارد کانال ۲۱درصدی شده و تا هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از ۲۶ بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال ۲۲درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال ۲۳درصدی در نوسان است.

کاهش جزئی نرخ سود در بازار بین بانکی

بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بین‌بانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از ۱۴ تا ۲۲ درصد بود به ۱۷ تا ۲۴ درصد افزایش داد، نرخ بهره بین‌بانکی اما بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک می‌شود و باید دید که بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا نه.

آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در مدت زمان مورد اشاره، حداقل نرخ توافق بازخرید ۲۳ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعده مند ۲۴ درصد و نرخ سپرده گذاری قاعده مند هم ۱۷ درصد بوده که نسبت به هفته قبل از آن تغییری نداشته است.

نرخ سود بین‌بانکی چیست؟

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به‌نام بازار بین‌بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین‌بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین‌بانکی گفته می‌شود.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/MsT7AW