امروز سه شنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۳

۵۰ فروند هواپیما در ۱۸ ماه گذشته خریداری و وارد کشور شد

رییس سازمان هواپیمایی کشوری با تاکید بر اینکه صنعت هوایی نیازمند ۵۵۰ فروند هواپیما است، گفت: ۵۰ فروند انواع هواپیما و هلیکوپتر در ۱۸ ماه گذشته خرید و وارد کشور شد که به مرور وارد چرخه پرواز می‌شود.

به گزارش فراسو، آمار مختلفی در خصوص تعداد ورود هواپیما به کشور در چند روز گذشته منتشر شد که امروز (دوشنبه) «محمد محمدی بخش» رییس سازمان هواپیمایی در نشست خبری در پاسخ به سوال ایرنا درباره جزییات توسعه ناوگان هوایی، گفت: تاکنون ۵۵ فروند هواپیمایی کارکرده خریداری و وارد کشور شده است.

وی توضیح داد: نیاز صنعت هوایی ۵۵۰ فروند هواپیما است که با توجه به جمعیت، اقلیم و تعداد فرودگاه‌ها برآورد شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: هدف‌گذاری سازمان هواپیمایی خرید پرنده‌های میان‌برد است تا چراغ فرودگاه‌های کم‌برخوردار روشن شود، اما برای تاب‌آوری صنعت، اولین کار ما برای مقابله با تحریم بازگرداندن تعدادی از ۳۳۰ هواپیمای زمینگیر بود که بالای ۱۰ سال است، زمینگیر هستند.

محمدی بخش درباره تعداد هواپیماهای زمینگیر، بیان کرد: ۱۶ هواپیمای بیش از ۱۰ سال است که زمینگیر هستند و هم‌زمان ۶۸ فروند کمتر از ۱۰ سال و ۳۹ فروند بین ۲ تا ۵ سال دیگر نیز زمینگیر است.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اولویت این بود بخشی از این هواپیماها برگردانده شود که امروز ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی داریم و بخشی از آن از سری هواپیماهایی است که تعمیر و به ناوگان بازگشته است.

وی ادامه داد: هم‌زمان باید بخش خصوصی را درگیر خرید و ورود هواپیما می‌کردیم تا کسری ناوگان تا حدودی برطرف شود. بر این اساس بیش از ۵۰ فروند هواپیما و هلیکوپتر در ۱۸ ماه گذشته به ناوگان وارد شده که ۲۰ فروند آن بعد از طی مراحل فنی به خطوط پروازی ملحق شده است.

محمدی بخش اظهار داشت: هم‌زمان به عنوان راهبرد سوم، دولت برای بخش «نوسازی ناوگان هوایی» نیز با تامین اعتبار برنامه دارد. سیاست دولت در ۱۴۰۲ روشن است و عدد قابل توجهی هواپیما پیش‌بینی شده تا خریداری و وارد کشور شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: محور چهارم نیز ساخت هواپیمای داخلی است که رییس جمهوری ابلاغ کردند و در حال طی مسیر است.

تکلیف افزایش قیمت بلیت هواپیما تا ۱۰ روز آینده مشخص خواهد شد

رییس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه افزایش قیمت بلیت هواپیما تا ۱۰ روز آینده مشخص خواهد شد، گفت: انجمن شرکت‌های هواپیمایی با توجه به نرخ دلار، پیشنهاد افرایش ۱۰۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما را مطرح کرده که شورای‌عالی هواپیمایی هنوز با آن موافقت نکرده است.

 «محمد محمدی بخش» امروز در جمع خبرنگاران با تکذیب موافقت سازمان هواپیمایی با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما، اظهار داشت: فعلاً این پیشنهاد در شورای‌عالی هواپیمایی در حال بررسی است و تا ۱۰ روز دیگر تکلیف را مشخص خواهیم کرد.

وی درباره نحوه تعیین قیمت بلیت هواپیما، گفت: قانون‌گذار تکلیف قیمت بلیت را مشخص کرده است. تعیین نرخ خدمات پیش‌تر بر اساس نظر سازمان هواپیمایی بود، اما از سال ۹۵ تا ۹۹ موضوع نرخ‌گذاری حذف و آزادسازی قیمت‌ها در دستور کار قرار گرفت.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد: در حال حاضر موضوع قیمت‌گذاری با ابلاغ رییس جمهوری بر عهده ستاد تنظیم بازار است و تا مسیر سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده و تنظیم بازار را طی نکند، ابلاغ نخواهد شد.

محمدی بخش ادامه داد: سال گذشته با افزایش نرخ ۳۰ درصدی در سازمان هواپیمایی موافقت شد، اما به دلایلی ابلاغ نشد و از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ متوقف مانده است.

وی درباره اینکه چرا پیشنهاد افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما به ۱۰۰ درصد افزایش یافت؟ پاسخ داد: طبعاً مولفه‌های قیمت‌گذاری را سازمان هواپیمایی بهتر از هر دستگاهی می‌داند؛ بر اساس استاندارهایی که وجود دارد نظر ما در سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی بود؛ اما برای ۱۴۰۲ پیشنهاد انجمن هواپیمایی نسبت به قیمت‌های دی ماه ۱۴۰۰، افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بلیت است که هنوز در سازمان هواپیمایی درباره این میزان افزایش به نتیجه نرسیده‌ایم.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، پیشنهاد افزایش قیمت با توجه به قیمت‌های جهانی قطعات هواپیما و افزایش هزینه تعمیر و نگهداری هواپیماها است.

محمدی بخش توضیح داد: طی ۱۰ روز آینده پیشنهاد انجمن هواپیمایی با حضور اعضا بررسی و قیمت توافق شده به ستاد تنظیم ارسال می‌شود.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/zIIZyO