امروز شنبه، ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

جشنواره بازی‌های بومی و محلی در خراسان شمالی برگزار شد

 جشنواره بازی‌های بومی و محلی با حضور ۲۰ تیم از هنرمندان دانشگاه پیام نور خراسان شمالی امروز(دوشنبه) در این مرکز آموزش عالی برگزار شد و دانشجویان با اجرای موسیقی مقامی و رقص‌های محلی شورآفرینی کردند.

به گزارش فراسو، این جشنواره با هدف فراهم کردن محیطی شاد و با نشاط برای دانشجویان، تامین سلامت جسمانی و روانی آنان، ارایه بازی های بومی و محلی و احیای بازی های بومی خراسان شمالی برگزار شد.

دانشجویان از اقوام و قومیت های کرمانج، ترک، ترکمن، تات، فارس و سایر اقوام در این جشنواره شرکت کردند و هر کدام از آنان بازی های بومی و محلی مخصوص به خود را به نمایش گذاشتند.

هنرمندان با انجام بازی های بومی و محلی “زو”، “ارنگ ارنگ”، “تسمه تسمه”، “رها رها”، “از سرِنا قزل”، “گردو بازی”، “تیله بازی”، “هفت سنگ”، “گل یا پوچ”، “فر فره” ، “کلاغ پر”، “لنگ و کشتی باچوخه” بسیاری از آیین های سنتی این خطه از شمالشرق کشور را زنده کردند.

دانشجویان دانشگاه پیام نور خراسان شمالی علاوه بر بازی های بومی و محلی انواع موسیقی مقامی و رقص های محلی را نیز به نمایش گذاشتند.

بنابر این گزارش، دانشگاه پیام نور خراسان شمالی در شهرستان های اسفراین، شیروان، آشخانه، گرمه، جاجرم، فاروج و راز و یک مرکز در بجنورد دایر است و بیش از چهار هزار دانشجو در مرکز بجنورد و واحد های این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

بیش از ۵۰ بازی بومی و محلی در روستاها و شهرستان های استان خراسان شمالی رایج است ولی تاکنون فدراسیون برای ۱۳ بازی محلی قوانین تنظیم کرده است.

هزار و ۲۰۰ بازی بومی، محلی از اقوام مختلف ایران زمین شناسایی و ثبت شده از جمله عمو زنجیر باف، قایم باشک، کلاغ پر، گل یا پوچ،لی لی، هفت‌ سنگ، وسطی و ده‌ها بازی دیگر که هر یک نامی آشنا و سرشار از خاطرات فراموش ناشدنی برای نسل‌های مختلف که می تواند فرصتی بی نظیر برای ایجاد نشاط در خانواده و جامعه فراهم کند.

ورزش‌های بومی و محلی که قدمت تاریخی در خراسان شمالی دارند ، علاوه بر ایجاد تحرک در افراد برای زندگی سالم، عملکرد مغز را بهبود داده و موجب افزایش فعالیت اجتماعی ، همدلی و شادی و نشاط می‌شوند و ترویج و گسترش این‌گونه بازی‌ها می‌تواند در افزایش سلامت و نشاط اجتماعی بویژه جوانان موثر باشد.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع شده است که ۴۴ درصد مردم آن در روستاها سکونت دارند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/Z7ofT4