امروز شنبه، ۲ تیر ۱۴۰۳

موضوع کودکان خیابان چهارراه آسیب‌های اجتماعی است

نشست خبری نخستین رویداد ملی گرافیک با موضوع معضلات اجتماعی پیرامون کودکان کار و خیابانی در حوزه هنری تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فراسو؛ نشست خبری نخستین رویداد ملی گرافیک با موضوع معضلات اجتماعی پیرامون کودکان کار و خیابانی در حوزه هنری تهران برگزار شد.

در این برنامه جناب آقای علی گوی مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی، جناب آقای فروزانفر رئیس حوزه هنری استان تهران، جناب آقای حیاتی دبیرهنری رویداد، جناب آقای قادری قائم مقام سازمان زیباسازی استان تهران و دکتر ضامنی مدیر ارزیابی و پایش حوزه هنری حضور داشتند.

این برنامه با محوریت؛ ۱- تفاوت برخورد با کودکان کار نسبت به کودکان فقیر۲- کودک کار به مثابه ی من ۳-آگاهی سازی جامعه و پدیده کودکان کار۴- شکلگیری زنجیره عاطفه بین کودک کار و جامعه۵- یادآوری مسئولیت اجتماعی شهروندان در برابر کودکان کار۶- کودکان کار از نگاهی دیگر ۷-زشت انگاری استفاده از کودکان در مشاغل ۸-سایر جنبه ها و ابهاد مختلف مرتبط با معضل اجتماعی کودکان کار برگزار شد.

علی گوی گفت: مسئله کودکان کار و خیابان یک معضل مطرح در تمامی شهرهای کشوراست. کار کودک یک مسئله بسیار قدیمی است و بخش عمده ای از این کودکان در مراکز صنعتی، کارگاه ها و مراکز معدنی کار میکنند و مدافعی ندارند.

وی افزود: یک بخشی از کودکان زباله گرد هستند و موضوع زباله گردی به عنوان یک صنعت، در حال استفاده از ظرفیت این کودکان است. کودکان کار ارزان قیمت هستند و لازم است از حق تحصیل و حق حیات این کودکان دفاع شود.

علی گوی ادامه داد: همه ما باید از حق کودکان دفاع کنیم و بخش دیگری از کودکان در خیابان مشغول فروختن فال و دستفروشی و غیره دیده میشوند که مسائل و چالش های خود را دارند.

مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی گفت: موضوع کودکان خیابان چهارراه آسیب‌های اجتماعی است کودک محصول رخداد و تقاطع های آسیب زای اجتماعی است که نتیجه آن کار کودکان در خیابان است. باید به این تقاطع ها توجه شود.

حیاتی در ادامه گفت: ما در ۳ بخش گرافیک، تصویرسازی و کارتون در خدمت هنرمندان خواهیم بود. در هر بخش ۱۵ هنرمند بعد از فراخوان در این کارگاه انتخاب میشوند.

وی افزود: آثار به صورت بیلبورد در شهر نمایش داده خواهد شد.

مجید قادری قائم مقام سازمان زیباسازی شهرداری تهران در این نشست خبری با بیان اینکه ما ملزم هستیم موضوع و پدیده کار کودک را در سطح جامعه یادآوری کنیم. گفت: علاوه بر شهرداری تهران که در ارتباط با سمن‌ها از کودکان کار به نحو دیگری حمایت می‌کنند؛ سازمان زیباسازی شهرداری تهران هم با نصب بیلبوردهای شهری این موضوع ملی را در سطح شهر برای شهروندان یادآوری می‌کند.

علی فروزانفر ریاست حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تهران با بیان اینکه در این رویداد، مجموعه‌ای از حرفه‌ای ترین ها گرد هم آمدند؛ بر لزوم پوشش رسانه‌ای آثار برگزیده و تداوم این فعالیت‌ها تاکید کرد و گفت: مخاطب اصلی این آثار مردم هستند.

داود ضامنی مدیر کل ارزیابی و پایش حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی هم در این نشست گفت: پدیده کودکان کار یک ابر چالش است و ما نمی‌توانیم این موضوع را به کودکان چهارراه‌ها یا تنها مشکلات اقتصادی تقلیل دهیم.

وی مشکلات ساختاری، عدم دخالت مردم در کاهش آسیب‌های اجتماعی و نقص در ساختار اداری را از جمله عوامل رشد پدیده کودکان کار دانست و گفت: به اعتقاد من هنرمندان فهم بهتری از مشکلات اجتماعی دارند و می‌توانند این مشکلات را در قالب‌های هنری بیان کنند.

وی با بیان اینکه هنوز توافقی در خصوص اینکه به چه کودکی کودک کار گفته می‌شود نداریم؛ اظهار کرد: تنها راهکار حل پدیده کودکان کار سرمایه‌گذاری روی فرهنگ عمومی است؛ هنرمندان می‌توانند در این زمینه نقش جدی داشته باشند. از ظرفیت فیلم کوتاه هم استفاده خواهیم کرد و با مجموعه عوامل سازمان سینمایی هم تعاملاتی داشتیم و به زودی مشابه چنین نشستی را با فیلمسازان که دغدغه این موضوع را دارند برگزار می‌کنیم.

ضامنی در خصوص میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای این رویداد گفت: میانگین ۲۵۰ میلیون تومان هزینه برای جوایز در نظر گرفته شده است که همراه با هزینه‌های برگزاری حدود ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

در ادامه این نشست خبری علی گو گفت: سازمان بهزیستی ۱۴ هزار کودک را ساماندهی نموده است؛ موضوع کار کردن کودک به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم مربوط است. کودکان کار نتیجه اتفاق و رخدادهایی است که اگر حل نشود؛ پدیده کودکان کار هم برطرف نمی‌شود.

همچنین ضامنی با بیان اینکه رقیب هیچ نهاد و سازمانی در این زمینه نیستیم؛ گفت: ما دست یاری به سوی همه سازمان‌ها دراز می‌کنیم.

در پایان برنامه از پوستر ورود کودکان ممنوع نیز رونمایی شد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/IJKG2F