امروز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

وقتی تمبرهای پستی دیجیتال می شوند

جهانی که هم مفاهیم ارتباطی گذشته را به همراه دارد و هم با رنگ و بوی فناورانه می تواند مورد پسند نسل فعلی و آینده قرار گرفته و خود را از گرد فراموشی برهاند.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پست؛ حسن عمیدی در مطلبی که در نخستین شماره از نشریه الکترونیکی چاپار منتشر شده است از تمبرهای پستی دیجیتال سخن به میان آورده است.
متن این یادداشت به شرح زیر است:

تمبر از آن دسته نمادهای فرهنگی و انتقال دهنده پیام است که به تازگی راهی نو در مسیر پیوند با فناوری آغاز کرده است. اداره تمبر سازمان ملل متحد (UN STAMPS) به تازگی نسل جدیدی از تمبر را به نام «تمبر رمزنگاری‌شده» (Crypto Stamp) با استفاده از فناوری بلاک‌چین یا رمزنگاری منتشر کرده است که اقدامی قابل توجه در بهره‌گیری از هوش مصنوعی در عرصه ارتباطات پستی و آینده رو به تحول این شبکه به‌شمار می‌آید.
این تمبرهای رمزنگاری شده هوشمند به بلاک‌چین اتریوم متصل است. به این صورت که هر تمبر، دارای یک کد مخفی منحصربه‌فرد است که با خراشیدن لایه رویی آن، قابل مشاهده می‌شود. این کد، مالک تمبر را را قادر می‌سازد تا یک تصویر کاملا مشابه آن تمبر را در بلاک‌چین به‌عنوان یک مجموعه دیجیتال فعال کند.
هر نوع خرید و فروش و معامله تمبرهای دیجیتال در بلاک‌چین اتریوم مدیریت می‌شود. به این ترتیب، در آینده و با گسترش این تکنولوژی، دسترسی به ۹۰هزار تمبر منتشر شده توسط اداره تمبر سازمان ملل تنها از طریق این بلاک‌چین و قرارداد هوشمند رمزگذاری شده آن محدود خواهد شد.
بلاک‌چین و رمزنگاری پیام‌ها و اطلاعات به منظور افزایش سطح ایمنی در بستر فضای مجازی، در حال حاضر به یکی از محورهای اصلی رشد و توسعه بسیاری از کسب‌وکارها تبدیل شده است.
یکی از مهمترین موارد استفاده از بلاک‌چین در حوزه «مدیریت زنجیره عرضه» است. وقتی محصولی دیجیتالی شده و شماره سریال یا کدشناسایی اختصاصی برای آن تعریف می‌شود، به این معنی است که نه تنها این محصول قابل نظارت و ردیابی در طول زنجیره تامین است، بلکه سایر اطلاعات مهم آن هم قابل بازیابی و بررسی است و دسترسی و تهیه آن هم برای مردم در سراسر جهان آسان است.
تمبر، این زبان فرهنگی مشترک ملت‌ها با پیوستن به فناوری روز دنیا پا به جهانی نو گذاشته است. جهانی که هم مفاهیم ارتباطی گذشته را به همراه دارد و هم با رنگ و بوی فناورانه می‌تواند مورد پسند نسل فعلی و آینده قرار گرفته و خود را از گرد فراموشی برهاند.

حسن عمیدی

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/2vP5qI