دبیر کل اتاق اصناف ایران، گفت: ریز هزینه های نانوایان را در جدولی تدوین و احصا کردیم و مشخص شد حتی با وجود نادیده گرفتن برخی از موارد، باز هم ۷۰الی ۸۰ درصد هزینه های نانوایان در نرخ مصوب نان دیده نشده است و از این رو نانوایان ضررده شدهاند.
محمد باقر مجتبایی افزود: اتاق اصناف ایران در این ستاد اعلام کرده است که هزینههای نانوایان طی یک سال گذشته افزایش یافته است و تنها قیمت آرد ثابت مانده است و این در حالی است که نرخ آرد تنها ۲۵ درصد هزینه نانوایان را شامل میشود. به عنوان مثال اجاره مغازهها بیش از ۴۰ درصد، دستمزد کارگر طبق قانون کار ۳۹ درصد و هزینه انرژی که مربوط به خود دولت است افزایش یافتهاند.
وی ادامه داد: لذا در نشستی با حضور اعضای کارگروه نانوایان اتاق اصناف ایران ریز هزینههای نانوایان را در جدولی تدوین و احصا کردیم و بر این اساس مشخص شد حتی با وجود نادیده گرفتن برخی از موارد، باز هم ۷۰- ۸۰ درصد هزینههای نانوایان در نرخ مصوب نان دیده نشده است و از این رو نانوایان ضررده شدهاند. این در حالی است که نانوایان از زحمت کشترین افراد جامعه هستند و در گرمای شدید کار میکنند.
مجتبایی گفت: لذا اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار خواستار اتخاذ تصمیمات مناسبی شده است تا ضمن حمایت از مردم و جلوگیری از افزایش هزینههای سبد خانوار، مانع از تعطیلی نانواییها شویم. در همین راستا و بنابر صورتجلسه آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار و طبق پیشنهاد اتاق اصناف ایران مقرر شد تا ریز هزینههای قیمت تمام شده انواع نان در سطح کشور را احصاء کرده و به وزارت جهاد کشاورزی ارائه کنیم و در نهایت در ستاد تنظیم بازار جمع بندی شود.
دبیر کل اتاق اصناف ایران اظهار کرد: لذا در جلسهای با همین محوریت ریز هزینههای نانوایان از جمله نانهای سنگک، لواش و بربری مورد بررسی قرار گرفت و به زودی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت.