امروز چهارشنبه، ۲ خرداد ۱۴۰۳

نقاط اختلافی باقی‌مانده در وین بسیار کم است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ما هیچ زمانی را به عنوان ضرب الاجل نمی‌پذیریم، گفت: نقاط اختلافی باقیمانده در وین از تعداد انگشتان دست کمتر است.

به گزارش فراسو، سعید خطیب‌زاده امروز در یک نشست خبری، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه در مورد گفت‌وگو‌های وین، اظهار داشت: اگر امریکا رویکرد منطقی داشته باشد و درخواست‌های ایران را در نظر بگیرد در کمترین زمان توافق امکان پذیر است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ما هیچ زمانی را به عنوان ضرب الاجل نمی‌پذیریم گفت: نقاط اختلافی باقیمانده در وین از تعداد انگشتان دست کمتر است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا اظهارات وزیر امور خارجه روسیه به منظور گروگان گرفتن مذاکرات وین صورت گرفته است، گفت: اظهارات آقای لاوروف را در رسانه‌ها دیده‌ایم و منتظر هستیم از مجاری دیپلماتیک جزئیات را بشنویم.

خطیب‌زاده با بیان اینکه مسیر دیپلماتیک مذاکرات در وین در حال طی شدن است، افزود: مشخص است که فعالیت‌های صلح آمیز ایران نباید تحت تأثیر تحریم قرار بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه با یادآوری اینکه روسیه تا امروز رویکرد سازنده‌ای داشته است، گفت: مردم ایران می‌دانند مذاکره‌کنندگان ایران در راستای به حداکثر رساندن منافع ایران تلاش خواهند کرد.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سؤال که آیا ایران در جریان درخواست روسیه قرار گرفته بود، گفت: ما در میانه یک مذاکرات سخت و همه‌جانبه قرار داریم. در روزهای مختلف برخوردهای مختلفی از کنش‌گران مختلف دیده‌ایم و هیچ‌گاه شگفت‌زده نمی‌شویم.

وی گفت: به مواضع اعلامی و اقدامات اعمالی به صورت همزمان نگاه می‌کنیم لذا طبیعی است که در طی چند ماه گذشته حداکثر تلاش را کرده‌ایم که این پرونده با فاصله معناداری از سایر پرونده‌ها حرکت کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: ما با کشورهای اروپایی اختلافات جدی در سایر حوزه‌ها داریم و سعی کرده‌ایم به موضوع مذاکرات وین به عنوان موضوعی جداگانه نگاه کنیم.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سؤال که آیا چین نیز مانند روسیه مطالبه جدیدی روی میز قرار داده است و آیا در دستور کار قرار دارد که برای جلوگیری از فاصله گرفتن پرونده‌های دیگر با مذاکرات وین با آمریکا به طور مستقیم مذاکره کنیم، گفت: اجازه دهید آنچه که پشت درهای بسته در حال انجام است را اینجا بیان نکنم.

وی افزود: در خصوص چین باید بگویم موضع چین یکی از سازنده‌ترین مواضع و موضع حمایتی بوده است و فکر می‌کنیم در همین بستر با چین جلو خواهیم رفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: در خصوص مذاکره مستقیم، موضع ایران تداوم دار بوده و چه در زمان آقای ترامپ و چه امروز، موضع حاکمیت این است که ما براساس رفتار ایالات متحده تصمیم می‌گیریم.

وی گفت: برجام روشن کرده اعضا چه کسانی هستند، واشنگتن از این توافق خارج شده و تصمیمی که باید بگیرد برای ما و ۱+۴ مشخص است.

خطیب زاده افزود: ما باید دلیل درخواست آمریکا برای دیدار مستقیم را بدانیم. از ابتدا تا امروز که در خدمت شما هستم هیچ تغییری در اقدامات ایالات متحده ایجاد نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سؤال که موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به افزایش نظامی‌گری از سوی ناتو چیست، گفت: ما با دوستانمان در روسیه تشریک مساعی می‌کنیم تا مذاکرات فوری به آتش‌بس بینجامد.

وی ادامه داد: نگرانی جدی از طرف روسیه نسبت به اقدامات تحریک آمیز ناتو و آمریکا وجود دارد. توافقات روسیه با ناتو نادیده گرفته شده، اما جنگ راه حل این‌ها نیست.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سؤال که آیا درخواست روسیه تاثیری بر سرعت مذاکرات داشته است، گفت: روسیه یکی از طرف‌های مذاکرات در وین است و طبیعی است که درخواست‌ها را باید در وین و در میز مذاکراتی دریافت کنیم. اجازه دهید ترجمان این درخواست را ابتدا در میز مذاکره دریافت کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سؤال که وجه تمایز این دوره مذاکرات با ۶ دور نخست چیست، گفت: آنچه امروز در وین اتفاق می‌افتد با دو مؤلفه تغییر و تداوم قابل بررسی است، در این دور ما نه تغییر کامل و نه تداوم کامل داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در وین در نکاتی تداوم و در نکاتی تغییر داشتیم، گفت: آنچه امروز اتفاق می‌افتد در راستای حداکثر سازی منافع ایران و رعایت خط قرمزهاست.

خطیب زاده در پاسخ به سؤال میزان مبنی بر اینکه واکنش وزارت امور خارجه به استانداردهای دوگانه غرب و سکوتشان در حملات وحشیانه به یمن، افغانستان و سوریه چیست، گفت: سیاست دستگاه دیپلماسی این بوده که صدای مظلومان عالم که هیچ تریبونی ندارند، باشد.

وی ادامه داد: همواره تلاش کرده‌ایم که صدای مردم یمن، سوریه و افغانستان باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران در رعایت حقوق بین الملل و مخالفت با جنگ به‌عنوان راه حل بحران‌ها و در عین حال در نظر گرفتن ژئوپلیتیک منطقه، امور بشردوستانه، معاهدات بین‌المللی، تضامین و توافقاتی که میان کشورها انجام می‌شود، است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: آنچه که امروز در اوکراین اتفاق می‌افتد رفتار توسعه‌طلبانه و اقدامات تحریک آمیز چنددهه‌ای اطلاعاتی، سیاسی، فرهنگی و … با هدایت امریکاست لذا اقداماتی که در این حوزه‌ها انجام داده مافیایی بوده است.

وی افزود: آقای امیرعبداللهیان با همتایان خود در این باره صحبت کرده‌اند و تلاش‌های دیپلماتیک غیر آشکاری انجام شده تا این جنگ آغاز نشود.

خطیب زاده عنوان کرد: از آغاز این جنگ همه طرف‌ها را به گفت‌وگو و مذاکره دعوت کرده‌ایم برای اینکه در یک بستر دیپلماتیک نگرانی‌های هردو طرف برطرف شود.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/IAIavB