امروز جمعه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

بیابان لوت شهداد نیازمند پایش تصویری است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه مساحت عرصه و حریم بیابان لوت در کرمان ۴۰ هزار کیلومترمربع است گفت: منطقه ثبت جهانی بیابان لوت شهداد نیازبه پایش تصویری دارد.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی این اداره کل، فریدون فعالی در کارگروه گردشگری استان با موضوع بررسی قابلیت‌ها و توانمندی‌های بخش شهداد اظهارداشت: با توجه به اینکه منطقه شهداد از اهمیت ویژه‌ای در حوزه گردشگری برخوردار است بنابراین باید شرایط بهتری را برای حضور گردشگران فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون سفر ۲۶۸ تور مجاز گردشگری در این منطقه محقق و اجرایی شده است افزود: در این مدت نیز ۲ تور غیرمجاز در منطقه شناسایی و برگزارکنندگان این تورها به مقامات قضایی معرفی شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به لزوم راه‌اندازی درگاه ورودی منطقه ثبت جهانی شهداد بیان کرد: سال گذشته ۲۰۰ میلیون تومان و امسال نیز ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای راه‌اندازی این درگاه تخصیص داده شد که نیازمند اعتبارات بیشتری در این زمینه هستیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیابان لوت بین سه استان کشور قرار دارد بنابراین باید طرح جامعی برای ساماندهی این گستره طبیعی آماده شود.

فعالی ادامه داد: با تهیه و اجرای این طرح می‌توان بیش از گذشته در زمینه ایجاد زیرساخت‌های گردشگری، امنیت و همچنین تامین بهداشت و درمان و غیره موفق عمل کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه مساحت عرصه و حریم بیابان لوت در کرمان ۴۰ هزار کیلومترمربع است و ایجاد امنیت این منطقه از مهم‌ترین مولفه‌های گردشگری محسوب می‌شود بنابراین این اداره‌کل نمی‌تواند در این زمینه ورود کند و امیدواریم بزودی کمیته کارشناسی با همکاری فرمانداری و شورای شهر شهداد تشکیل شود تا بتوانیم در پیشبرد اهداف این منطقه بخوبی عمل کنیم.

سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی معاون امور عمرانی استاندار کرمان نیز در این کارگروه اظهار داشت: فعالیت‌های شرکت هواپیمایی ماهان به عنوان معین اقتصادی منطقه شهداد نباید صرفا به ساخت هتل محدود شود و این شرکت باید مرمت و بازسازی بناهای تاریخی بخش شهداد را نیز در دستور کار قرار دهد.

وی تاکید کرد: می‌توان با انجام کارهای مطالعاتی نسبت به دائمی کردن دریاچه این منطقه در تمامی ایام سال از طریق استحصال و انتقال آب رود شور اقدام کرد.

معاون امور عمرانی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه باید برای تهیه طرح توسعه منطقه شهداد مشاور ذی‌صلاح انتخاب شود افزود: شرکت هواپیمایی ماهان می‌تواند در قالب یک تفاهم‌نامه و تدوین برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت نسبت به توسعه منطقه کمک کند.

وی با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر بخش خصوصی در توسعه منطقه شهداد خاطرنشان کرد: امکانات و منابع دولتی محدود است و باید بخش خصوصی پای کار بیاید.

بخش شهداد در فاصله ۹۰ کیلومتری شمال شرق مرکز استان واقع شده است و دروازه ورودی به بیابان لوت و جاذبه های طبیعی این اثر طبیعی ثبت جهانی محسوب می شود.

به گزارش ایرنا کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/zZa6kS