امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

عضو شورای عالی بیمه: ایجاد شرکت بیمه اتکائی ملی ارزآوری و توسعه صنعت را به همراه دارد

خوش کیش عضو شورای عالی بیمه و مدیرعامل شرکت بیمه اتکائی امین در خصوص لزوم تشکیل بیمه اتکائی ملی در گفتگویی تأکید کرد: یکی از وظایف شورای عالی بیمه صدور مجوز برای فعالیت شرکت بیمه است وتوسعه صنعت بیمه اتکائی اهمیت زیادی دارد و در صنعت بیمه هر چه حجم شرکت ها بالا برود باعث بالا رفتن ضریب نفوذ بیمه می شود.
به گزارش فراسو، وی با اشاره به این نکته که طرح بیمه اتکائی ملی چند سال پیش در دولت دوازدهم با پیشنهاد اینجانب به کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح و در مرکز پژوهش های مجلس بررسی کامل روی آن به انجام رسید و به بیمه مرکزی ارجاع گردید که مستندات آن موجود است، افزود: همه کشورهای دنیا یک همچین شرکت اتکایی ملی دارند که معمولا خارج از ساختار دولتی است.
خوش کیش در ادامه خاطر نشان کرد: باید بیمه اتکائی ملی بزرگ دیده شود وسرمایه ای بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان داشته باشد و این روند می تواند با فروش سهام به مردم با مشارکت مردم انجام شود.
عضو شورای عالی بیمه تاکید کرد: ظرفیت فروش اوراق اتکائی در حال حاضر وجود ندارد چون ریسک آن را نمی توان برای مردم توجیه کرد و مردم معمولا اوراق قرضه را به مانند یک درآمد و سود، ماهیانه در نظر دارند که با اوراق اتکایی قابل انجام نیست. بیمه اتکائی ملی مانند یک پدر برای سایر شرکت های اتکائی می تواند عمل کند و عملا با فروش سهام در جامعه و جذب نقدینگی به نوعی مشارکت مردم در حوزه اتکایی کشور خواهد بود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بیمه های اتکائی در دنیا تعیین کننده نرخ هستند و این قضیه در ایران وجود ندارد چون شرکت های بیمه اتکائی در ایران کوچک هستند و این شرکت اتکائی ملی است که می تواند این کار را انجام دهد و بهتر است که در ساختار حقوقی به صورت هیات امنایی مدیریت شود که تجربه این مدل در دنیا و صنعت بیمه جهان اول وجود دارد.
به گفته خوش کیش تا پیش از این همتی برای ایجاد این شرکت وجود نداشته اما در حال حاضر وزیر محترم اقتصاد علاقمند به این موضوع است و رئیس کل محترم بیمه مرکزی و ساختار بیمه مرکزی براساس این سیاست پیگیر راه اندازی و تاسیس این شرکت هستند.

وی همچنین گفت: از فواید ایجاد شرکت بیمه اتکائی ملی می توان به ارزآوری، توسعه صنعت بیمه، مقابله با نرخ شکنی ها خواهد بود و ساختار حقوقی هیات امنایی باید پیاده شود و سهامداران شرکت این هیات امنا را انتخاب می کنند که همگی از مدیران اقتصادی و صنعت بیمه باشند و توان سرمایه گذاری داشته باشند. بدین ترتیب نقش دولت در مدیریت کمرنگ و تصدی گری دولت در جایی که مردم توان اداره آن را دارند کمتر می شود. در دنیا اوراق اتکائی به عنوان اوراق ریسک پذیر در بازار سرمایه مبادله می شود اما در ایران اوراق اتکائی چون سود مستمر ندارد، خریدار چندانی را نمی تواند جذب کند مگر اینکه فرهنگسازی لازم صورت بگیرد و ریسک این اوراق توضیح داده شود./بیمه نویس

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/jEyvoE