رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت:مدیریت زمین و وظایف و اقدامات سازمان امور اراضی پیشران توسعه کشور است.
به گزارش فراسو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور اراضی کشور، رضا افلاطونی ظهر امروز در دیدار با منتخبان مردم شهرستانهای اراک، شازند ،دلیجان و محلات در مجلس شورای اسلامی ضمن بیان مطلب فوق اظهارداشت: سازمان امور اراضی ،متولی مدیریت زمین در کشور است و وظایف و اقدامات سازمان پیشران توسعه کشور است.
وی افزود: حفظ کاربری ، یکپارچهسازی وواگذاری اراضی برای طرحهای توسعهای، تثبیت مالکیت ،رفع تداخل ،سنددارکردن و نظارت بر واگذاریها از مهمترین مأموریتهای سازمان امور اراضی کشور است.
رضاافلاطونی گفت: تثبیت مالکیت اراضی و آمایش سرزمین از مهمترین مواردی است که جزو مسائل بنیانی و اساسی وزارت جهاد کشاورزی است.
وی افزود: حفظ اراضی کشاورزی مورد تأکید مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی است؛ تنها شش درصد از اراضی کشاورزی کشور درجه یک و ۲۳ درصد از اراضی کشاورزی کشور درجه دو و تأمین کننده امنیت غذایی کشور است، پس باید با تمام توان از این اراضی محافظت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حفظ اراضی کشاورزی باعث تأمین امنیت غذایی، زیستی و حقوقی جامعه میشود و از وابستگی به بیگانگان جلوگیری میکند.
رضاافلاطونی تأکید کرد: باید آمار درستی از میزان اراضی کشاورزی وجود داشته باشد تا تصمیمسازیهای در این حوزه به درستی انجام شود.
وی گفت: رفع تداخلات و تثبیت مالکیت موجب رفع اختلافات ملکی بین مردم و دولت و کاهش پروندههای قضایی و در نتیجه رضایتمندی مردم از دولت و نظام میشود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور اعلام کرد: تاکنون حدود ۷۳ درصد از مساحت اراضی کشاورزی رفع تداخل شده است، این طرح در استانهای سمنان و یزد به اتمام رسیده است و با جدیت در بقیه استانها در حال انجام است.
وی تصریح کرد: برای حفاظت از اراضی کشاورزی باید هر فعالیتی در مکان مخصوص به آن انجام شود، فعالیتهای صنعتی در شهرکهای صنعتی و فعالیتهای کشاورزی در شهرکهای کشاورزی ایجاد شود.
وی تأکید کرد: طبق قانون اصل بر ممنوعیت تغییر کاربری اراضی کشاورزی است مگر در موارد ضروری که ضرورت آن توسط کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها تشخیص داده میشود.
افلاطونی اعلام کرد: برای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی هم از سال گذشته طرح هر شهرستان یک پایلوت یکپارچهسازی به استانها ابلاغ شده است و همه استانها مناطق پایلوت را معرفی کردهاند.
رضا افلاطونی گفت: اجرای تبصره دو ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و پیشگیری از ساختوسازهای غیرمجاز در مراحل اولیه از اولویتهای سازمان امور اراضی کشور است.
وی خاطرنشان کرد: در استانها از ظرفیتهای استانداران و فرمانداران برای برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز و تأمین ماشینآلات برای اجرای احکام قضایی استفاده میشود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: پایش هوشمند اراضی کشاورزی در کشور راهاندازی شده است تا بتوانیم از تغییر کاربریهای غیرمجاز جلوگیری کنیم.
وی بیان کرد: همه فعالیتهای سازمان در بستر سامانه انجام میشود و این سازمان از این نظر جزو سازمانهای پیشرو در کشور است.
رضا افلاطونی تصریح کرد: اصلاح ساختار امور اراضی، استقلال و تقویت ساختار مدیریتهای امور اراضی استانها ضروری است تا با توان بیشتری بتوانیم از اراضی کشاورزی محافظت کنیم.
اصلاح ساختار امور اراضی ضروری است
نماینده مردم اراک در مجلس دوازدهم شورای اسلامی گفت: اصلاح و تقویت ساختار امور اراضی در استانها ضروری است.
نادرقلی ابراهیمی در این نشست افزود: بازنگری و اصلاح برخی قوانین حوزه زمین و اصلاح و تقویت ساختار مدیریتهای امور اراضی استانها ضروری به نظر میرسد.
وی بیان کرد: لازم است از تمام ظرفیتهای موجود در کشور برای حفاظت از اراضی کشاورزی استفاده کرد.
ابراهیمی اضافه کرد: بعد از منابع انسانی، اراضی کشاورزی مهمترین سرمایه کشور است و این لزوم حفاظت از اراضی کشاورزی را تبیین میکند.
وی ادامه داد: حفظ اراضی کشاورزی به معنای حفاظت از منابع پایه تولید است و این امر باید به عنوان یک امر اضطراری و فوریت دار در نظر گرفته شود.
این مقام مسئول تأکید کرد: باید از فناوریهای نوین و شرکتهای دانش بنیان در بخشهای مختلف حوزه مدیریت زمین استفاده کرد.
ابراهیمی تصریح کرد: در برخورد با تغییر کاربریهای غیرمجاز باید با جدیت عمل کرد تا منبع تولید را برای نسلهای آینده حفظ کنیم.
وی گفت: آمایش سرزمین باید هرچه زودتر در کشور اجرا شود و هر فعالیتی در مکان ویژه آن انجام شود تا به اراضی کشاورزی دستاندازی نشود.
ابراهیمی بیان کرد: هماهنگی و همافزایی بین دستگاههای متولی زمین ضروری است.
لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/OzJsyX