به گزارش فراسو، محمد باغستانی، با اشاره به الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان (بهجز سهام عدالت) اظهار داشت: بالغ بر ۳ میلیون و ٧٠٠ هزار متوفی دارای سهام عدالت هستند که برای تعیین تکلیف انتقال این سهام به وراث آبانماه سال گذشته سامانه میراث را راهاندازی کردیم که این سامانه مختص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بوده و این سامانه عموم وراث متوفیان دارای سهام را پوشش نمیداد.
وی تأکید کرد: انتقال سهام عدالت همچنان با همان فرایند گذشته و با مراجعه احدی از وراث به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها صورت میگیرد.
باغستانی درباره روند انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث گفت: تعداد متوفیان سهامدار بسیار زیاد و پروسه انتقال سهام به وراث بسیار پیچیده است، در درگاه یکپارچه ذینفعان به نحوی فرایند را بهصورت الکترونیکی انجام دادیم که تمامی مدارک با ورود احدی از وراث که سجامی شده باشند بهصورت الکترونیکی بارگذاری میشود و در این فرایند پروسه ٣٠ روزه به کمتر از دو روز کاهش پیدا میکند.
وی تأکید کرد: نیازی به اقدام تمام وراث نیست و احدی از وراث باید سجامی باشد و فقط مدارک شناسی و انحصار وراثت و مدارک مالیاتی باید بارگذاری شود و نیازی به وکالتنامه نیست و جزئیات مدارک در درگاه یکپارچه ذینفعان و سامانه سجام ثبت شده است اما نیازی به هیچ مراجعه حضوری نیست و از منزل میتوانند انتقال سهام متوفی را انجام دهند. اگر نقصی هم در مدارک دیده شود به دلیل ارتباط مستمر با افراد سریعاً نقص مدرک را اطلاع داد.
وی درباره تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام هم مبتنی بر انحصار وراثت رسمی کشور است که یا توسط داده یا شورای اختلاف صادر میشود و طبق آن تقسیم سهام صورت میگیرد.
همچنین باغستانی درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفت: سود سهام عدالت متوفیان مورد محاسبه قرار داده و برای وراثی که پرونده تشکیل دادهاند در اولین مرحله پرداخت سود سهام عدالت سود متوفی هم برای آنها واریز میشود که این سود مشمول سود سال ٩٨ تا به امروز میشود.