سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: هزار و ۳۲۳ طرح مهم و ملی در کشور به طور کامل از مالیات صاحبان مشاغل تأمین مالی شد و ۹۰ درصد ظرفیت مشاغل استان تهران به ۱۶ استان محروم رسید.
به گزارش فراسو به نقل از سازمان امور مالیاتی کشور، مهدی موحدیروز پنجشنبه – اول آذر – درباره طرح نشاندار کردن مالیاتها ذیل تبصره ماده (۱۰۰) مالیاتهای غیرمستقیم، اظهار داشت: مقدمات قانونی این طرح یک سال از سوی سازمان امور مالیاتی پیگیری شد در نهایت در اوایل تیرماه این مقدمات فراهم شد و معاون اول وقت بخشنامهای را صادر کرد و همکاری پیرامون این مساله با سازمان برنامه و بودجه شکل گرفت و حدود هزار و ۹۱۵ طرح در حوزههای مختلف ( آبرسانی، آموزش، بهداشت و درمان و…) با هزینهای بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت.
وی افزود: از هزار و ۹۱۵ طرح، حدود هزار و ۳۲۳ طرح به طور کامل تأمین مالی شد و ۹۰ درصد ظرفیت مشاغل استان تهران به ۱۶ استان محروم رسید. یعنی صاحبان مشاغلی که در استان تهران از این طرح استفاده کرده بودند علاوه بر پوشش صددرصدی طرح های تهران به سمت تکمیل طرح های سایر استانها از جمله استان سیستان و بلوچستان نیز تمایل پیدا کرده بودند که این امر بسیار قابل توجه و تحسینبرانگیز است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح نشاندار کردن مالیات یکی از اتفاقات نوآورانه و در حد تراز جهانی کشورهای پیشرفته به حساب میآید گفت: به عنوان کارشناس اقتصادی و مالیاتی کمتر شاهد اجرای چنین طرحی در عرصه جهانی به این کیفیت و ظرافت بودم.
موحدی بکنظر تأکید کرد: به دفعات از مؤدیان میشنیدیم که مالیاتهایی که پرداخت میکنیم در کجا هزینه میشود. این دغدغه عمومی موجب شد تا همکاران سازمان امور مالیاتی کشور ایدههای نوآورانهای را طراحی کنند. یکی از این ایدهها پیوند تجمیع درآمدها و وصول مالیاتی توسط صاحبان مشاغل با محل مصرف بود چراکه میبایست محل هزینه کرد مبالغ پرداختی اطلاعرسانی شود. اسم این طرح را نشاندار کردن مالیاتها گذاشتیم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: قرار بر این شد اشخاصی که میخواهند مالیات موضوع تبصره (۱۰۰) را پرداخت کنند بتوانند طرح های خود را به تفکیک استانها انتخاب و مبلغ را به آن محل اختصاص دهند.
موحدی بکنظر تصریح کرد: بهشخصه با مؤدیانی در سازمان امور مالیاتی مواجه شدم که از سازمان امور مالیاتی میخواستند این طرح را ادامه دهیم چراکه میگفتند طرحی در شهرمان داریم که بخشی از تأمین مالی آن صورت گرفته اما بخشی از آن به سبب کمبود منابع مالی صورت نگرفته است. میگفتند خودمان میخواهیم به بخشهایی از سطح شهر برویم و در محلهایی که کارهای مالیاتی انجام میشود به منظور مشارکت مردم در این طرح فرهنگسازی انجام دهیم. شنیدن چنین مسائلی از سوی مؤدیان بسیار با اهمیت و قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه حدود یک درصد از کل درآمدهای مالیاتی به تأمین مالی طرحهای این طرح اختصاص یافته است، بیان داشت: افزایش این سهم منوط به تعامل با سازمان برنامه و بودجه است و قطعاً افزایش سهم تأمین مالی طرح ها از درآمدهای مالیاتی به نفع نظام مالیاتی و اعتماد آفرینی و افزایش سرمایه اجتماعی خواهد بود.