کتاب «حسن نیت در قراردادهای بیمه و تکافل در مالزی؛ دیدگاه تطبیقی» تالیف هملا ثناسگران [۱] در سال ۲۰۱۶ و ترجمه دکتر محمد الهی و مریم فرد، توسط انتشارات پژوهشکده بیمه منتشر شد.
به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، کتاب «حسن نیت در قراردادهای بیمه و تکافل در مالزی؛ دیدگاه تطبیقی» در هفت فصل شامل «مقدمه»، «تعهد حسن نیت حداکثری»، «تعهد پیش قراردادی افشا و اظهار خلاف واقع»، «حسن نیت پس از قراردادی و حل و فصل دعاوی»، «حسن نیت حداکثری و تکافل در مالزی»، «اصلاح قانونی از دیدگاه علوم اجتماعی» و «نتیجهگیری» تنظیم گردیده است و از جمله کتب تخصصی در حوزه بیمه و تکافل میباشد که در آن با عنایت بـه قواعد و مقررات نظام حقوقی کامنلا، اصل حسن نیت در هر دو قرارداد مورد بررسی قرار گرفته است.
رعایت اصل حسن نیت از ابتدائیات عقد بیمه است و در کتاب «حسن نیت در قراردادهای بیمه و تکافل در مالزی؛ دیدگاه تطبیقی» به مسائل و مباحث علمی بسیار جذاب و مهم حقوقی، اجتماعی و اقتصادی آن از منظر نظام حقوق مالزی استرالیا و انگلستان پرداخته شده است.
این کتاب با خلاصهای از پیشنهادهای مربوط به اصلاحات قانونی و رویههای حاکم بر قراردادهای بیمه و تکافل در مالزی آغاز میشود سپس به بررسی اصلاحات پیشنهادی میپردازد با این هدف که قابلیت اجرایی اصلاحات پیشنهادی از منظر حقوقی و اقتصادی که بتواند تعادل عادلانه و قابل اجرا بین منافع رقابتی بیمهگران و شرکتهای تکافل از یک سو و بیمه گذاران و مشترکان تکافل از سوی دیگر را ایجاد کند، مشخص نماید.
به رغم اصلاحاتی که از طریق قانون خدمات مالی ۲۰۱۳ مالزی ارائه شده است هنوز برخی نقاط ضعف در چارچوب قانونی موجود وجود دارد. فصل دوم تا پنجم این کتاب نشان میدهد که چگونه این نقاط ضعف موجب عدم تعادل یا تعادل ناکافی انتظارات طرفین قرارداد شده است. برخی اصلاحات پیشنهادی در قانون اساسی بیان میکند کہ مقررات قانونی باید شفافتر و متعادلتر باشد تا هم برای مصرفکنندگان و هم برای غیر مصرفکنندگان اِعمال شود و همچنین اتکای بیشتر بر سازوکارهای حل اختلاف کمتر رسمی مانند میانجیگری ضروری است.
کتاب «حسن نیت در قراردادهای بیمه و تکافل در مالزی؛ دیدگاه تطبیقی» چگونگی حکومت اصل حسن نیت حداکثری در تکافل را به طور نظام مند شرح میدهد. محققان در این کتاب قواعد بیمه را در هر دو نظام حقوق عرفی و تکافل به نحو مطلوبی جست وجو نمودهاند و مطالعۀ ارزشمندی در مورد حسن نیت حداکثری در هر دو نظام داشتهاند. مهمترین ویژگی این کتاب گستردگی آن است که درباره جدیدترین تحولات در همه حوزه های قضایی بحث میکند. این کتاب همچنین به عنوان مرجعی مهم مورد استفاده متخصصان، دانشگاهیان و در واقع متخصصان بازار قرار خواهد گرفت که مایل به درک چگونگی آن و چگونگی تعامل اصول و تفاوت آنها با هم و نحوه اعمال آنها هستند.
علاقهمندان جهت تهیه کتاب «حسن نیت در قراردادهای بیمه و تکافل در مالزی؛ دیدگاه تطبیقی» میتوانند به کتابفروشی پژوهشکده بیمه به نشانی تهران، سعادتآباد، میدان شهید حسن تهرانی مقدم (کاج سابق)، سرو غربی، پلاک ۴۳ مراجعه و یا با شماره تلفن ۲۲۰۶۶۰۶۳ داخلی ۶۶۶ تماس حاصل فرمایند.
همچنین خرید اینترنتی این کتاب از طریق تارنمای https://bookstore.irc.ac.ir/ امکانپذیر میباشد.
[۱] Haemala Thanasegaran