رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به شکلگیری تهدیدات اقتصادی کشور بر بستر جنگ ترکیبی، گفت: این موضوع لزوم اتخاذ یک برنامه ملّی دفاع اقتصادی بر پایه اقتصاد مقاومتی را نشان میدهد تا بتوانیم لایه به لایه اقتصاد را در برابر تهدیدات مصون کنیم.
به گزارش فراسو ، نخستین همایش پدافند غیرعامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور «سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، «سیدصولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران این وزارتخانه و سازمانهای تابعه و استانها برگزار شد.
سردار جلالی در این همایش با اشاره به جنایات صهیونیستها در غزه، اظهار داشت: جهان در آزمون تاریخی سختی قرار دارد که در برابر جنایت صهیونیستها چه واکنشی نشان خواهد داد. در واقع ماجرای فلسطین، آزمون بزرگی برای وجدان بشری بهویژه سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری است.
وی در ادامه با بیان اینکه ماهیت تهدیدات تغییر کرده است و با توجه به پیشرفت فناوری، شاهد انواع جدیدی از تهدیدات هستیم، توضیح داد: امروز در ادبیات راهبردی، تهدیدات و انواع مختلفی از جنگ وجود دارد که عمده آن تهدیدات غیرنظامی است.
استفاده از فناوریهای نو بهعنوان اسلحه
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه به موازات تغییر تهدیدات، شاهد تغییر ادبیات در استراتژی دفاعی هستیم، خاطرنشان کرد: امروز شاهد استفاده از فناوریهای نو بهعنوان اسلحه هستیم. زمانی کسی گمان نمیکرد که فضای سایبر بتواند تهدیدزا باشد یا اینکه امروز کشورهای سلطهگر از غذا بهعنوان اسلحه استفاده میکنند. در این راهبرد، استکبار بهدنبال تسلط بر زنجیره تولید غذا است و استراتژی تسلط بر این زنجیره را دنبال میکند.
به گفته سردار جلالی با رصد همین تهدیدات، راهبرد سازمان پدافند این است که تولید اقلام اساسی مصرفی جامعه حتی بدون توجیه اقتصادی باید در داخل کشور، پیگیری شود.
وی با بیان اینکه تهدیدات اقتصادی، جنبه دیگری از تهدیدات نوین است، تصریح کرد: اشراف و رصد اطلاعات مالی و پولی کشور، اعم از نقل و انتقالات پولی و مراودات مالی با همین هدف از سوی دشمن دنبال میشود.
به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور استفاده از نقاط قوت اقتصادی دشمن علیه نقاط ضعف ما، مانند آسیبپذیری اقتصاد در برابر دلار، از جمله ابزارهای دشمن است که باید برای آن راهبرد درست دفاعی اندیشید.
وی با بیان اینکه حمایت از تولید داخل از جمله راهبردهایی است که میتواند تابآوری اقتصادی کشور را بالا ببرد، از تلاشهای دولت سیزدهم برای رونق تولید تقدیر کرد و گفت: پیوستن به پیمانهای اقتصادی بریکس و شانگهای، از جمله اقداماتی است که در همین راستا و با هدف مبارزه و بیاثرسازی با تحریمها و تهدیدات همهجانبه اقتصادی دنبال شده است و آثار آن بهزودی پدیدار خواهد شد.
سردار جلالی با بیان اینکه استفاده از کلان دادههای اقتصادی و اشراف بر الگوی مصرف مردم یک جامعه در الگوی جدید تهدیدات ترکیبی میتواند بهعنوان یک اسلحه علیه اقتصاد یک کشور بهکار گرفته شود، بر لزوم حفاظت از این اطلاعات در دستگاههای متولی و جلوگیری از اشراف دشمن بر این حوزه از طریق شبکههای اجتماعی تأکید کرد.
نیازمند سامانه فرماندهی و کنترل دفاع اقتصادی هستیم
به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با نگاهی به شرایط مشخص میشود که تهدیداتی که اقتصاد کشور را نشان رفته بر بستر جنگ ترکیبی شکل گفته است. این موضوع لزوم اتخاذ یک برنامه ملّی دفاع اقتصادی بر پایه اقتصاد مقاومتی را نشان میدهد تا بتوانیم لایه به لایه اقتصاد را در برابر تهدیدات مصون کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: نیازمند سامانه فرماندهی و کنترل دفاع اقتصادی هستیم به شکلی که همه فعالیتها و اقدامات خودمان را در قالب داشبوردهای تخصصی و همچنین اقدامات تخصصی دشمن رصد شود تا اقدام دشمن را قبل از عملیاتیشدن شناسایی و خنثی کند.
سردار جلالی با بیان اینکه جنبه دیگری از تهدیدات اقتصادی، متوجه تهدیدات سایبری که زیرساختها را هدف قرار میدهد، گفت: در این زمینه دشمن بیشتر اهدافی را مورد حمله قرار میدهد که در زنجیره خدمت، مردم بیشترین وابستگی را به آن داشته باشند تا بیشترین پیامد را بهدنبال داشته باشد. همچنین آسیبپذیری سایبری، عدم وجود برنامه بازگشتپذیری و عدم امکان پاسخ سریع به حادثه از جمله ویژگیهای یک هدف جذاب در چنین تهدیداتی است.
وی در ادامه اولویتهای سازمان پدافند غیرعامل در وزارت تعاون و واحدهای تابعه آن را برشمرد و توضیح داد: نخستین مورد امنسازی اضطراری سامانههای سایبری زیرساختهای دارای سامانه کنترل صنعتی است که ممکن است دارای برخی آسیب پذیریها باشند. در این زمینه دستورالعمل رفع آسیبپذیری توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور تهیه و ابلاغ شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: بهکارگیری برنامه حفظ تداوم کارکرد در این زیرساختها و رعایت الزامات پدافند شیمیایی در زیرساختهای حوزه شیمیایی و پتروشیمی نیز از دیگر اولویتهای سازمان پدافند غیرعامل کشور در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمانها و دستگاههای تابعه آن است.
خبرنگار: زهرا فرضی/
لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/tVLcTB