امروز یکشنبه، ۶ فروردین ۱۴۰۲

گور تاریخی متعلق به دوره اشکانی در کردستان کشف شد

معاون میراث فرهنگی استان کردستان گفت:‌ گور تاریخی در روستای لنگریز کلاترزان در کردستان کشف شد.

به گزارش فراسو، صابر وفایی، اظهار کرد: تیمی متشکل از هیات باستان شناسان اعزامی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با اخذ مجوز از پژوهشگاه وزارت مذکور، در محدوده سد در دست احداث نی‌آباد موفق به کشف گوری تاریخی شدند.

وی تصریح کرد:‌در نتیجه گمانه‌زنی آثار در معرض خطر واقع در محدوده سد در دست احداث نی‌آباد حد فاصل سنندج به شهرستان سروآباد و در محدوده ارضی روستای لنگریز هیاتی به سرپرستی دکتر شکوه خسروی موفق به کشف و کاوش گور تاریخی متعلق به دوره اشکانی شدند.

معاون میراث فرهنگی استان کردستان خاطرنشان کرد: در سنت تدفین دوران اشکانی معمولا خمره‌ها نقش تابوت را ایفا می‌کردند و در گور مکشوفه و به تبع فرهنگ دوره اشکانیان جسد در داخل دو خمره و به موازات هم به شیوه طاق باز یا درازکش قرار داده شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به سرنیزه مکشوفه در زیر دنده‌ها به نظر می‌رسد جسد متعلق به شخصی بوده که بر اثر جراحت فوت شده باشد.

وفایی اظهار داشت: محققین باستان‌شناسی و سایر علوم میان رشته‌ای در حال حاضر، تحقیق و مطالعه بر روی بقایای اسکلت مکشوفه را آغاز و با اتمام مطالعه، نتیجه حاصله را در قالب گزارش و مقالات علمی منتشر خواهند نمود.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/o7mAtn