اطلاعات منتشر شده از سوی بورس اوراق بهادار تهران نشان میدهد که شاخص بورس در آخرین هفته معاملاتی مردادماه با ۱۱ درصد کاهش از یک میلیون و ۹۰۳ هزار و ۲۷۶ واحد به یک میلیون و ۷۵۷ هزار و ۲۵۷ واحد رسید.
به گزارش فراسو به نقل از سنا، بورس تهران آخرین هفته مردادماه را با کاهش ۱۱ درصدی شاخص کل بورس سپری کرد، این عملکرد سبب شد تا نخستین ماه منفی در کارنامه بورس ۹۹ ثبت شود. به این ترتیب نماگر اصلی بازار با زیان ۸.۳ درصدی در مردادماه مواجه شد. در این میان بررسی خرید و فروشهای بازیگران اصلی بازار نشان از برتری معامله گران حقیقی در سمت خرید دارد. براساس این گزارش، بررسی تغییر مالکیت ها در مردادماه نشان از انتقال ۲۲ هزار و ۶۱۷ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی دارد.
جزئیات جابجاییها در ماه گذشته نشان میدهد که در بیشتر روزهای معاملاتی، سهامداران خرد در نقش خریدار ظاهر شدند. به طوری که از ۲۰ روز معاملاتی، تنها ۴ روز سهامداران عمده خالص خرید مثبتی داشتند. در این میان سهامداران خرد در ۱۶ روز کاری مردادماه در مجموع خالص خرید بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی را به سبد سهام خود انتقال دادند. این در حالی است که حقوقیها، خالص خرید ۲.۵هزار میلیارد تومانی در ماه گذشته داشتند. برآیند این عملکرد سبب شد تا ۲۲هزار و ۶۱۷ میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی سهامداران عمده خارج و به سبد معامله گران خرد بازار منتقل شود.
بیشترین خرید حقیقیها در صنعت
بررسی صنایع مورد توجه سهامداران خرد در مردادماه نشان میدهد که سهام گروه فرآوردههای نفتی در کانون توجه معاملهگران قرار داشته است. در این راستا اخبار پیرامون واگذاری باقیمانده سهام دولتی پالایشگاهها در قالب دومین ETF یعنی صندوق قابل معامله دارادوم، در تشدید خرید و فروش های صورت گرفته در گروه پالایشی، بیتاثیر نبود. به طوری که خالص خرید حقیقیها در گروه پالایشی به حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.
در این راستا پالایش نفت اصفهان بیشترین خرید را از سوی حقیقیها تجربه کرد. به طوری که خالص خرید سهامداران خرد در نماد «شپنا» به بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. نفت سپاهان نیز با ثبت خالص خرید بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه حقیقیها در ماه گذشته بود. در همین راستا پالایش نفت تهران نیز خالص خرید ۲.۴ هزار میلیارد تومانی را از سوی سهامداران خرد تجربه کرد.
خریدهای پرحجم نمادهای چند رشتهای
در ماه گذشته سهامداران خرد به جمع آوری سهام گروه چند رشته ای صنعتی نیز تمایل نشان دادند. در مجموع بیش از ۳هزار و ۲۵۰میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی این گروه جابجا شد. در صدر این خریدها نیز، دو نماد سرمایه گذاری گروه توسعه ملی و سرمایه گذاری غدیر قرار داشتند. به طوری که خالص خرید حقیقیها در نماد «وبانک» به بیش از ۲هزار میلیارد تومان رسید. «وغدیر» نیز شاهد انتقال بیش از یک هزار میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقیقیهای بازار بود.
خرید و فروشها در نمادهای فلزی
در ادامه این روند، سهامداران خرد به خرید سهام گروه فلزی تمایل نشان داده و ۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام این گروه به پرتفوی خود منتقل کردند. در صدر این خریدها جمع آوری سهام فولاد مبارکه اصفهان قرار داشت که حقیقیها بابت خرید سهام مزبور، ۲هزار میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی خود منتقل کردند. ملی مس ایران نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقیقیها در این گروه بود که در مجموع خالص خرید ۸۰۲میلیارد تومانی در این نماد ثبت شد.
بیشترین حمایت حقوقیها
بررسی روند خرید معامله گران عمده در مردادماه نیز نشان میدهد که بیشترین حمایت حقوقیها از سهام گروه محصولات شیمیایی بود. به طوری که خالص خرید حقوقیها در این گروه به ۳۰۳میلیارد تومان رسید. در این راستا بخش عمدهای از خریدها به جمع آوری سهام سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران تعلق داشت. حقوقیها حدود ۲۰۰میلیارد تومان خالص خرید در نماد «شیران» ثبت کردند. «تاپیکو» نیز با ثبت خالص خرید ۱۹۶میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران عمده در ماه گذشته بود.
در همین راستا توسعه معادن روی ایران بیشترین خرید را از سوی حقوقی ها در مردادماه تجربه کرد و ۲۷۶ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی حقوقیهای «کروی» منتقل شد.