نماینده مجلس افغانستان در دیدار با مدیرعامل شرکت ملی پست گفت: توسعه پست، عامل پیشرفت بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا محسوب می شود و می تواند الگویی موفق برای سایر کشورها به شمار آید.
به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پست، محمدابراهیم غشتلی در این دیدار که به همراه جمعی دیگر از نمایندگان مجلس و دولت افغانستان انجام شد و محمدرضا قادری عضو هیئت مدیره و حسین غضنفری معاون فنی و بازرگانی پست نیز حضور داشتند، افزود: پست ایران سابقه ای درخشان در خدمت رسانی به مردم دارد و در سالهای اخیر پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته که با توسعه همکاری بین دو کشور، می توانیم شاهد نتایج مثمر ثمری به ویژه در حوزه لجستیک و حمل و نقل باشیم.
وی با اشاره به مشکلات موجود در پست افغانستان، تصریح کرد: مسایل امنیتی به ویژه در حوزه لجستیک و حمل و نقل، نداشتن نیروی متخصص و حمایت نشدن از سوی بخش خصوصی از جمله مهمترین این مشکلات است.
به گفته این نماینده مجلس افغانستان، داشتن یک شبکه پستی پیشرفته، سریع و مدرن می تواند کمک زیادی به توسعه این کشور بکند. به همین دلیل، برای تحقق این مهم خواستار مشارکت و یاری شرکت ملی پست ایران برای کمک به حل مسایل مربوط به حمل و نقل کالا و اقلام بین دو کشور هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی پست نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از علاقه مندی نمایندگان مردم و دولت افغانستان نسبت به توسعه مراودات پستی، گفت: از گذشته دور تا به حال، تعامل و همکاری بین این دو کشور همسایه با داشتن ریشه های تاریخی و فرهنگی مشترک وجود داشته و توسعه این روابط می تواند نتایج قابل ملاحظه ای برای دو کشور به همراه داشته باشد.
حسین نعمتی با تاکید بر ضرورت گسترش همکاری ها بین دو کشور به خصوص در حوزه حمل و نقل، خواستار تشکیل کارگروه مشترک اجرایی و عملیاتی، به منظور بهره مندی از توانمندی های دو کشور ایران و افغانستان در راستای کمک به توسعه اقتصادی شد.
وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز و در میان کشورهای توسعه یافته، گرایش به سمت توسعه تجارت الکترونیک از طریق شبکه پستی افزایش یافته است، افزود: در ایران نیز طی سالهای اخیر به ویژه دوران شیوع ویروس کرونا استقبال قابل توجهی از این خدمت، از سوی مردم به منظور استفاده از این بستر برای تامین بخش عمده ای از نیازهای خود، شده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه پست آماده است تا از ظرفیت ها و قابلیت های خود به منظور توسعه تجارت الکترونیک در داخل و خارج از کشور استفاده کند، تصریح کرد: در حال حاضر، یکی از موانع جدی در مسیر تحقق این امر، برخی قوانین و مقررات گمرکی مبنی بر تجاری قلمداد کردن برخی کالاها و اقلامی است که در بستر تجارت الکترونیک از طریق پست جابجا می شود.
نعمتی ابراز امیدواری کرد، در چارچوب کارگروه عملیاتی و اجرایی که برای توسعه روابط پستی ایران و افغانستان تشکیل می شود بتوانیم این موانع را از سر راه برداشته و مسیر مبادله کالا بین دو کشور را هموارتر سازیم .
در ادامه این نشست، محمدرضا قادری عضو هیئت مدیره شرح مختصری از پیشینه پست ایران، وضعیت و جایگاه شرکت ملی پست در بین کشورهای دنیا ارایه داد و حسین غضنفری معاون فنی و بازرگانی نیز به تشریح سرویس ها و خدمات پست ایران به تمامی ذی نفعان از جمله دولت، مردم و شرکت های خصوصی با رویکرد حفاظت از محیط زیست پرداخت.